Liverpool – Borussia, odă fotbalului adevărat!

aprilie 15, 2016 in Liga Europa

Antrenorul Jürgen Klopp a crezut tot timpul în calificare, iar fundașul Dejan Lovren a adus golul victoriei în prelungiri!

Antrenorul Jürgen Klopp a crezut tot timpul în calificare, iar fundașul Dejan Lovren a adus golul victoriei în prelungiri!

În ultimele 24 de ore am avut ocazia să vizionăm două meciuri de fotbal diametral opuse. Ca stare de spirit și nu numai. Un Dinamo – Chiajna (1-1), mai cenușiu decât cerul pe timp de ploaie, și FC Liverpool – Borussia Dortmund (4-3), o odă adusă fotbalului total, ofensiv, adevărat. După jocul din șoseaua „Ștefan cel Mare” au urmat momente și mai penibile cu patronul dinamoviștilor, Ionuț Negoiță, care s-a trezit să dea vina pe… Steaua că n-a ajuns în finala Cupei Ligii. 🙂 La Liverpool n-am văzut acționarii dar am văzut un antrenor genial, Jürgen Klopp, care le-a cerut fanilor și jucătorilor să creadă în victorie până în ultima secundă, iar la final le-a mulțumit cu reverențe pe acordurile celebrului „You’ll Never Walk Alone”. Cam aici se află fotbalul românesc față de fotbalul adevărat. La distanță de 3.000 de kilometri. Transformând în ani, cam vreo 30. Cred că am spus totul!

O semifinală a oricărui trofeu din lumea asta ar trebui să implice dăruire, spirit de sacrificiu și dorință chiar peste putință. Valabil și pentru Cupa Ligii. La Dinamo – Chiajna n-a fost deloc așa. Joc cu încetinitorul, erori de arbitraj, zeci de pase greșite, pustiu în tribune…
Finalul de după a fost mai tare decât „teatrul” văzut pe teren. Ionuț Negoiță, finanțatorul „haitei”, a ieșit la rampă anuntând presei vinovații pentru eliminarea lui Dinamo: arbitri și… Steaua. Greșeli de arbitraj au fost dar Barcelona ce să mai spună după ce i s-a refuzat semifinala Ligii Campionilor pentru că „centralul” n-a acordat un penalty clar? Insinuarea cum că brigada condusă de George Găman a făcut jocurile Stelei rămâne doar un joc periculos de cuvinte care nu face bine nimănui. Dimpotrivă.
Ne-a scos la lumină partida dintre Liverpool și Borussia Dortmund. Șapte goluri, unul mai frumos decât altul, răsturnări incredibile de scor, joc total și în mare viteză, atmosferă senzațională pe legendarul stadion „Anfield”. Așa am văzut unde se află fotbalul românesc față de fotbalul mare. Departe, foarte departe.
După show-ul de la Liverpool nici urmă de acționari pe la microfoanele reporterilor. Au rămas niște „anonimi”, în tribună, care cântau cu glas tremurând „You’ll Never Walk Alone” aplaudând o victorie uluitoare. Atât. Nu acuze, nu altceva de la alții. Totul din inimă pentru Liverpool. Necondiționat. Și asta pentru că oamenii ăia nu împrumută clubul, fotbalul, așa cum fac alții de pe la noi, ci îl finanțează serios și legal. Un detaliu care explică aproape tot din ceea ce se întâmplă la ei și la noi!

P.S. Cât de frumos este fotbalul! (Sursa: YouTube)