Brigada lui „Brad Pitt”, erori grave în „Marele Derby”!

aprilie 11, 2016 in Liga 1

Brigada condusă de Alexandru Tudor a avut o prestație dezamăgitoare în derby-ul Steaua - Dinamo!

Brigada condusă de Alexandru Tudor a avut o prestație dezamăgitoare în derby-ul Steaua – Dinamo!

După delegarea arbitrului Alexandru Tudor la derby-ul Steaua – Dinamo, conform www.digisport.ro antrenorul dinamoviștilor, Mircea Rednic, a comentat: „Nu îmi fac probleme, e un arbitru cu experiență, care nu lasă jocul agresiv și cred că este o alegere bună”. După meci constatăm că alegerea brigăzii condusă de „Brad Pitt” a fost una greșită. Întâmplător sau nu, marile erori de arbitraj au defazorizat Steaua: min. 32 – penalty neacordat plus cartonaș galben pentru un fault în careu comis de Puljici asupra lui Chipciu; min. 34 – fault la marginea careului comis de același Puljici asupra lui Adi Popa dar nu s-a dictat lovitură liberă și nici nu s-a dat cartonaș galben, fiind al doilea urma cel roșu; min. 38 – Chipciu a scăpat singur spre poarta dinamoviștilor dar a fost oprit cu o semnalizare aiurea de offside. Mai contează scorul final?

Fără să vrei faci legătură între cuvintele de laudă venite din tabăra „câinilor” după delegarea arbitrului Alexandru Tudor la „Marele Derby” și ceea ce s-a întâmplat pe teren. ( http://m.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Rednic+ataca+Steaua+cu+tot+ce+are+mai+bun+Imi+doresc+ca+o+victor )
Dincolo de motivarea totală a celor două formații, care au dus partida la un nivel ridicat, peste media campionatului, erorile brigăzii de „fluierași” condusă de „Brad Pitt” Tudor au influențat rezultatul final.
Și acum ne întrebăm de ce n-a fost trimis la centru Ovidiu Hațegan, cel mai bun arbitru din România? Omul care va arbitra meciuri la EURO 2016. Steaua – Dinamo a fost mereu o confruntare tensionată, cu suspans, cu faze complicate care i-ar fi oferit lui Hațegan situații similare cu cele peste care va da în Franța.
Revenind la prestația brigăzii condusă de arbitrul Alexandru Tudor, aceasta a influențat soarta derby-ului și, implicit, rezultatul final. Dinamovistul Puljici trebuia eliminat în prima repriză după două faulturi de galben. Primul, în minutul 32, când trebuia acordat și penalty la intervenția rudimentară asupra lui Chipciu. Al doilea, două minute mai târziu, la marginea careului, când l-a lovit cu palma peste față pe Adi Popa. Nici cartonaș galben, nici lovitură liberă directă. O altă gafă, în minutul 38 când Chipciu a scăpat singur spre gol dar asistentul Ghinguleac a ridicat stegulețul pentru offside. Logic, Tudor a ținut cont de semnalizare și a oprit acțiunea stelistului deși Stelino Filip îl scotea din offside.
Suficiente erori ca la final să constatăm egalitatea pe tabelă. Cei de la Steaua sunt îndreptățiți să critice prestația lui Tudor, iar cei de la Dinamo să aplaude în continuare delegarea lui. Vom vedea ce va fi până la finalul campionatului dar nu-i normal ca astfel de partide, cu miză mare, să fie decise de erori grave de arbitraj.