Fotbal cu dulce și amar!

aprilie 21, 2016 in Special

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Poate ar fi bine să fie mai mult fotbal și mai puțin scandal!

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Poate ar fi bine să fie mai mult fotbal și mai puțin scandal!

În ultima vreme s-au întâmplat multe. Astra e cu o mână pe laurii de campioană după ce „Șumi” a pârjolit totul în calea Stelei lăsând doar iarba netunsă ca să îngreuneze deplasarea mingii. Chiar așa? 🙂 După dușul cu apă și… țânțari de la Giurgiu, colac peste pupăză stelistul Bourceanu își elimină echipa din drumul spre Cupa României. Omului i s-a năzărit din senin să-i aplice un cot în gură lui Gnohere. Arbitrul Cristi Balaj, probabil cu gândul la pensia din fotbal, a făcut din țânțar armăsar și l-a trimis la cabine stabilind practic prima finalistă a Cupei. Interesant, Balaj a arbitrat două meciuri consecutive ale Stelei, ambele decisive. O situație rar întâlnită sau inexistentă pe la alții mai tari ca noi. Adevărul îl vom vedea peste vreo trei, patru luni. Cine va ajunge în grupele competițiilor europene ăla e tare!

Ecourile confruntării de la Giurgiu sunt departe de a se fi stins definitiv. Astra lui Șumudică a exploatat cu pragmatism de West Ham șansa de a se urca pe un cal mare. Iarba netunsă, care a îngreunat evident viteza de deplasare a mingii, un avantaj pentru gazde, și gafele lui Varela par să fi rezolvat problema titlului. Dar după meciul de poveste Liverpool – Borussia Dortmund (4-3) în fotbal chiar se poate întâmpla orice. Nu-i așa?
Păcat de ciudățeniile colaterale fotbalului. Cristi Balaj a arbitrat Steaua de două ori la rând. Cu greșeli evidente. N-ar fi fost un capăt de țară dacă respectivele jocuri nu aveau un impact decisiv în campionat, respectiv Cupa României. De ce se ajunge la astfel de situații care pot stârni comentarii? Ar trebui să ne răspundă grecul Vasaras, șeful „fluierașilor”. Eliminarea lui Bourceanu este justificată de gestul în sine dar maniera în care s-a derulat a fost una șmecherească. Un galben era suficient, iar dacă nu, roșu direct. Dar în niciun caz uite galben dar e… roșu!
Toți fac calcule. Trofeele vor ajunge la cineva dar examenul de capacitate vine la vară. În competițiile europene. Atunci vom vedea cine a jucat pe bune și cine s-a ocupat de alte prostii. Europa nu iartă și doar formațiile cu valoare ajung în grupe. Acolo unde sunt banii și gloria.
Din păcate, calitatea jocurilor este dezamăgitoare. Cu câteva excepții date de unele derby-uri din play-off restul partidelor ne-au împins la somn. Chiar și după o cafea tare. 🙂 Aici suntem, iar după EURO 2016 dezastrul va fi și mai mare. De ani buni, reprezentativele naționale de juniori văd turneele finale de mondiale sau europene la televizor. Asta dacă băieții ăia au voința să renunțe la plimbarea cu prietena prin mall!