„Lippi”(t) de Steaua. Cu „MM!”!

martie 28, 2012 in Liga 1

„Lippi” nu refuză Steaua! Pe post de soluție de avarie, Stoichiță e chemat să ia titlul! Va reuși?

Oricâte lucruri bune ar fi făcut Ilie Stan la Steaua, ca antrenor, înfrîngerea de la Tg. Mureș și „remiza albă” cu Gaz Metan i-au fost fatale. Gigi Becali nu se dezminte și schimbă din nou. De data asta la pachet. Mihai Stoichiță și managerul general Mihai Stoica, în rol de salvatori eterni, se întorc la Steaua. Nu vă așteptați la schimbări spectaculoase în jocul Stelei că nu e timp dar la o schimbare de tonus, da. „Lippi” are stofă de tehnician cu pretenții, iar „MM”-ul este omul de moral pentru jucători. În plus, Mihai Stoica este și vocea de atac care să compenseze absența patronului atunci când „roș-albaștri” sunt dezavantajați de arbitraje. Un „duo” care poate fi teribil! Dar la fel de bine și adunători de oale sparte!

Ilie Stan a făcut multe lucruri bune la Steaua. În primul rând o pregătire fizică ca la carte astfel că „roș-albaștri” n-au mai scos limba de-un cot așa cum se întâmpla înainte. A mărit viteza de joc și a insistat mai mult pe posesia mingii prin pase din prima. A avut și rezultate. Totuși, „dubla” cu Twente Enschede, din 16-imile Ligii Europa, a fost fără gol marcat. Apoi ultimele două rezultate din campionat au adus Stelei doar un punct din șase de la două formații situate în partea de jos a clsamentului. Suficient pentru schimbarea sa!
Când l-a sunat Gigi Becali, „Lippi” era la jogging. Nici măcar n-a auzit telefonul. A fost nevoie doar de 10 minute pentru ca Mihai Stoichiță să bată palma cu patronul. „Lippi” e tobă de fotbal. Și are tact. Cred că jucătorii Stelei aveau nevoie de o altă comunicare cu banca tehnică. Ținta și obiectivul lui Mihai Stoichiță, pe trei luni, este titlul. Îi va fi greu pentru că nu are voie să facă pași greșiți. Nu cred să schimbe ceva spectaculos la jocul echipei, că nu e timp, dar cred că poate să-i determine pe unii jucători cu gărgăuni de vedetă să-și schimbe atitudinea într-una mai responsabilă.
„Lippi” nu va fi singur. După mandatele 2002-2007, noiembrie 2010-septembrie 2011, Mihai Stoica s-a întors la Steaua. Poate că mulți m-au criticat și mă critică atunci când îi țin partea. „MM” are defecte, ca orice om, dar are ceva de calitate: știe meseria de manager. Știe ce jucători să aducă, Chiricheș și Chipciu fiind ultimele transferuri de marcă. Știe să-i motiveze pe jucători înainte de meciuri. Știe cum să vorbească, pe teren sau în afara lui, atunci când arbitri greșesc în defavoarea Stelei. Și, foarte important, știe să lucreze cu un patron dificil cum este Gigi Becali.
Un „duo”, „Lippi” – „MM”, care la prima vedere pare teribil. Vor conta însă rezultatele și performanțele. Dacă Steaua câștigă titlul, cei doi Mihai rămân. Dacă nu, vom asista la alte schimbări. Cel mai probabil de antrenor!