„Lippi”, continua!

noiembrie 10, 2009 in Liga 1

Steaua lui Mihai Stoichita a avut sansa sa ajunga lider in Liga 1 insa nou-promovata Unirea Alba Iulia a limitat proportiile scorului. Asta in ciuda faptului ca ardelenii au primit un gol din offside si n-au avut parte de un penalty clar. E evident ca, de cand a ajuns „Lippi” in Ghencea, echipa arata altfel si se exprima pe teren mai clar, mai ofensiv. Pacat insa ca Steaua nu mai aduna suporteri sau, mai nou, chiar jucatori. Dovada o ofera cei aproximativ 3.000 de fani prezenti luni seara in Ghencea si reprofilarea lui Petre Marin, cel mai scund jucator de pe teren, pe postul de fundas central.

Cu un peisaj dezolant in tribune dar cu spectatori foarte galagiosi, care au scandat incontinuu proteste si injuraturi la adresa patronului Gigi Becali, elevii lui Stoichita au incercat sa joace si sa exploateze momentul favorabil conferit de celelalte rezultate din etapa a 13-a. Si uite cum Steaua, fara a se impune in vreun derby important, si-a castigat punctele „mici” reusind sa fie acolo sus, la egalitate cu liderul la zi, CFR Cluj.
Daca protestele la adresa finantatorului Stelei sunt de analizat si de comentat, nu inteleg ostilitatea unor fani la adresa lui Mihai Stoichita. Si cand spun asta ma refer strict la factorul sportiv. „Lippi” a explicat mereu ce si cum, elegant si cu respect fata de toata lumea. Fata de suporteri, ziaristi sau analisti. Ba chiar a reusit sa mai calmeze din spiritele incinse pe care le-a gasit la (re)venirea sa in Ghencea. Pe renegatii Dayro Moreno si Mihaita Plesan i-a readus, de voie, de nevoie, la echipa mare in ciuda declaratiilor patronului. Lui Szekely i-a acordat in continuare credit la fel cum a procedat si Cristiano Bergodi. Lui Rada la fel. Jocul „ros-albastrilor” s-a schimbat in bine. De ce sa fie injurat cand a “cocotat” Steaua pe locul 2?
Pe un antrenor care munceste cu pasiune il doare sufletul atunci cand suporterii il pun la zid. Desi Stoichita are experienta si stie sa mascheze astfel de momente, faptul ca dupa deschiderea scorului le-a facut semn fanilor din spatele sau sa taca tradeaza nervii acumulati în urma jignirilor primite dinspre tribuna I. Respect dragostea aratata de suporterii Stelei lui Bergodi insa injuraturile la adresa lui „Lippi”, in acest moment, nu au nicio justificare.
Sper ca Mihai Stoichita va avea puterea sa treaca peste astfel de momente care toaca rabdarea. „Lippi” are capacitatea sa readuca zambetul si optimismul in tabara Stelei. Doar sa fie lasat in pace. Atat. Asadar: „Lippi”, continua!