Liga… arbitrilor

noiembrie 27, 2011 in Liga 1

Beto, un portar care știe să se faulteze singur!

Atmosfera din Liga 1 se deteriorează tot mai mult din cauza arbitrajelor. S-a întâmplat și în etapa a 15-a. Steaua căștigă cu Brașovul în urma unui penalty dubios dictat de Alexandru Deaconu la indicațiile asistentului Cristian Nica, singurul care a văzut fault la un duel între Mihai Costea și portarul Felgueiras. Jaful anului poate fi golul neacordat Voinței Sibiu în meciul cu CFR. Ceva scandalos, ceva ce pare mai degrabă o glumă proastă decât decizie de arbitru. Sibienii au fost tocați ca pătrunjelul. Mărunt. Autor: arbitrul Radu Petrescu. Fraților, nu mai e fotbal. E liga arbitrilor. Din păcate, ei fac „jocurile”! 🙁

Arbitrii din Liga 1 continuă să iasă, nepermis de mult, în prim-plan. Și nu datorită unor realizări. Gafele monumentale, ca să nu le cataloghez altfel, au viciat decisiv rezultatele în două meciuri. Steaua și CFR sunt echipele favorizate de deciziile „fluierașilor”, în timp ce Brașovul respectiv Voința Sibiu s-au ales cu praful de pe… fluier.
„Roș-albaștrii” au luat trei puncte pentru că Alex Deaconu a dat penalty la semnalizarea asistentului Nica. Omul a văzut fault când portarul „stegarilor”, Felgueiras, a sărit ca să evite un contact cu Mihai Costea. Inițial, Deaconu a lăsat jocul să continue dar n-a avut încotro fiind întors de un „tușier” certat cu morala creștină.
Prăduiala cea mare s-a consumat însă la Sibiu. Arbitrul Radu Petrescu a comis o serie de erori grave, toate în avantajul grupării din Cluj. Pe sibieni i-a făcut praf. Petrescu a scos ușor al doilea galben pentru sibianul Beza pe care l-a trimis la cabine cu un minut înainte de pauză. O lovitură ca de măciucă pentru micuța și inimoasa echipă din Sibiu. Asta după ce, tot în prima repriză, același Radu Petrescu nu a acordat Voinței o lovitură de la 11 metri când Panin i-a pus talpa pe genunchi lui Tătar.
N-a fost decăt… aperitivul. În cel de-al doilea mitan arbitrul Petrescu a comis-o total. Pe față. Portarul Beto a simulat un fault chiar la marginea propriului careu, Dalbea a trimis mingea în poartă de la distanță dar… degeaba. Voinței i s-a refuzat un gol clar ca lumina zilei. Ceva strigător la cer. De parcă nu era suficient ce făcuse până în minutul 74, Radu Petrescu a mai inventat și o lovitură liberă indirectă pentru CFR Cluj, în minutul 84, din care oaspeții au marcat golul decisiv. Rușinos! Scandalos!
E clar că lucrurile nu mai pot continua într-o astfel de manieră. Fanii nu mai vin pe stadioane pentru că nu mai au încredere în ierarhia clasamentului, în corectitudinea competiției. Arbitrii fac legea din ce în ce mai mult și va mai trece ceva vreme până când Ion Crăciunescu va reuși să alcătuiască un lot competitiv. Liga este monopolizată de decizii eronate și dubioase. Clasamentul este alterat de puncte împărțite aiurea. E trist, dar adevărat!