Liga 1 a tras cortina!

decembrie 11, 2012 in Liga 1

În Liga 1 s-a tras cortina. Până la primăvară avem timp suficient pentru socoteli și concluzii!

În Liga 1 s-a tras cortina. Până la primăvară avem timp suficient pentru socoteli și concluzii!

Afară ninge cu fulgi mărunți. Liga Profesionistă a corectat ezitarea Federației și a amânat runda a 20-a. Era jale mare pe vremea asta. Pentru jucători este bine că se amână fotbalul, pentru noi, jurnaliștii, ceva mai greu de găsit subiecte incendiare. Dar vor exista destule teme. Cum sunt fetele de la handbal care ne-au supărat tare după ce au pierdut cu Ungaria. Adio semifinale. Dar despre Europenele de handbal feminin am să fac o analiză specială. Revenind la fotbal, avem o „campioană de iarnă”, Steaua, un campionat mediocru și destule speranțe pentru la primăvară!

Federația, mai exact Comitetul Executiv, nu a catadicsit să voteze amânarea meciurilor de campionat ci doar a celor din manșa-tur a semifinalelor Cupei României. N-am înțeles deloc acest vot. De aceea am și scris textul de ieri. Noroc că Liga Profesionistă a realizat penibilul situației și a corectat, astăzi, stângăcia unor oameni care au votat ca la ședința de partid. Adică fără să se uite peste argumente și consecințe.
Așa că, dragi prieteni, campionatul a luat vacanță. Steaua este „campioana de iarnă”. O campioană meritată. O echipă românească în cea mai pură formă care a adunat, și se pare că va mai aduna, cei mai talentați jucători din Liga 1. Un fel de brand național. Nu întâmplător am numit această echipă, imediat după calificarea reușită la Copenhaga, „Steaua României”.
Din păcate, valoarea campionatului este sub cota din sezonul precedent. Jocuri destul de slabe diluate, probabil, de numărul mare de competitoare dar mai ales de problemele financiare ale cluburilor. Nu mai sunt bani. Și dacă nu sunt bani nu se fac transferuri. Adică nu sunt aduși jucători de valoare. Cu efect direct asupra calității jocului și performanțelor. Dura lex, sed lex. Adică, „legea e dură dar e lege”!
În iarna asta vom avea timp să vorbim despre toate. Pe rând și cu calm. În alți ani nu prea aveam ce dar acum, cu CFR și Steaua în primăvara europeană, chiar e de scris. Multe. Cu răbdare și atenție. Și când este timp. Sărbătorile bat la ușă, iar copii se uită deja pe geam după Moș Crăciun!