Lider de Ligă

octombrie 4, 2011 in Liga 1

„Ciobi”, omul care a schimbat faţa lui Dinamo!

Dinamo domină campionatul ca în vremurile bune. Nu a pierdut decât o singură dată, la Vaslui, şi a remizat cu Rapidul. Atenţie, două echipe de Europa. Acţionarii îşi freacă mâinile de bucurie. Cu bani puţini au făcut trupă de Ligă. În sfârşit! Meritul aparţine însă lui „Ciobi”, un antrenor care ştie ce face, cu calm şi fără „publicitate”. Păcat că abia cum. Campioana României nu mai ajunge direct în grupele Ligii Campionilor! 🙁

În vară mai toată lumea lua la mişto pe Dinamo. Pe durata pregătirilor şi la început de campionat puţini le acordau şanse „câinilor” la un parcurs bun. Doar Liviu Ciobotariu a crezut în victorii, un antrenor refuzat de mai multe ori de actualii acţionari înainte de a fi „descoperit” pe banca tehnică a echipei secunde.
După plecarea lui Gabi Torje se aştepta declinul lui Dinamo. „Ciobi”, un tip crescut în spiritul „generaţiei de aur”, a crezut tot timpul în valoarea şi dorinţa de revanşă a unor jucători precum Marius Niculae, Cătălin Munteanu sau Ionel Dănciulescu. Ia păstrat pe „bătrâni” şi uite că face ravagii prin Liga 1. Şapte victorii, un egal şi o înfrângere.
Dacă ne uităm spre programul din primele nouă runde putem spune că Dinamo a avut meciuri accesibile. Cu excepţia celor cu Vaslui şi Rapid, singurele formaţii în faţa cărora a pierdut puncte. O temă de analizat pentru Ciobotariu după ratarea calificării în Liga Europa, şi Rapid şi Vaslui fiind prezente în grupele acestei competiţii.
Parcursul de metronom al „roş-albilor” poate fi explicat şi de la „Oficială”. Acţionarii nu s-au mai certat în public, au oferit stabilitate la nivel de managerial şi financiar. Echipa a simţit asta şi a recţionat pozitiv. Un fenomen constatat şi la Steaua însă ultimele evenimente arată că rivala din Ghencea şi-a rezolvat problemele cam în aceeşi manieră cum a făcut-o Dinamo, în vară.
Din ecuaţie lipsesc doar suporterii. Pe ei nu-i are nici echipa şi nici acţionarii. Poziţiile celor două tabere par ireconciliabile. Fără fani e greu să câştigi un titlu. Tot pe Steaua o dau ca exemplu şi cred că este suficient. Unirea Urziceni poate fi un contraexemplu că se poate şi altfel. Totuşi, fără fani în tribune lui Dinamo îi va fi foarte greu.
Concluzii: Dinamo are un parcurs de… campioană, „câinii” sunt lideri fără fani în tribune, Ciobotariu a adus liniştea în vestiar şi la „Oficială”, iar Dănciulescu s-a apropiat la doar un gol de cota 200 în clasamentul „all time” al golgheterilor din Liga 1.
Dinamo, un lider de ligă… românească. Că de UEFA Champions League nu mai vorbim. Din superstiţie! 🙂