Legendele nu mor niciodată: Steaua București!

august 27, 2013 in Liga Campionilor

Steaua se bucură pentru calificare în gruepele UEFA Champions League, pentru transferul lui Chiricheș, pentru tot. Legenda continuă!

Steaua se bucură pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, pentru transferul lui Vlad Chiricheș la Tottenham, pentru tot. Legenda continuă!

Steaua a ajuns acolo unde și-a dorit atât de mult, în grupele Ligii Campionilor. La Varșovia, „roș-albaștrii” au jucat doar la calificare. Fără floricele, fără ezitări, fără lucruri inutile. Senzațională performanță. O parte din ea aparține și patronului Gigi Becali, omul care a crezut cu încăpățânare în destinul acestei echipe. Stanciu, copilul care dă goluri importante, a deschis balul. Piovaccari, în aceeași notă, l-a continuat. Italianul a marcat, a făcut presing, a băgat alunecări, iar când a fost nevoie a ținut mingea departe de poarta lui Tătărușanu. Toți au jucat cu sufletul. Chiar și Adrian Cristea. „Prințul” a făcut deposedări în apărare și sprinturi în atac, iar asta spune tot. Să vedem acum ce nume mari vin la București. Legia este deja la timpul trecut. Am senzația că am uitat să ne bucurăm și poate de aceea este mai frumos. Steaua București, un nume de legendă al fotbalului românesc!

Legia era deja în stare de șoc după ce Stanciu și Piovaccari au schimbat tactica polonezilor. Era abia minutul 9. La 0-2, campioana Poloniei a fost forțată să atace cu toate liniile mai repede decât își făcuse calculele. Asta s-a simțit precum nisipul care se scurge încet în clepsidra așteptării și speranței.
Dar nu am tremurat în zadar. Fiecare minut avea dimensiunile unei ore, iar amintirile negre de la Middlesbrough jucau în fața ochilor mai ceva ca dracii veniți din iad. Da, iadul făcut de suporterii Legiei care au cântat tot timpul oferindu-ne live o lecție de dragoste cum rar am văzut.
Steaua a scăpat cu fața curată deși a trăit periculos. Mai ales după ce Radovic a redus diferența. Ba chiar și la 2-2 deși mai erau câteva secunde de joc. Dar ce mai contează acum? Impresionat efortul colectiv al „roș-albaștrilor”. Un plus evident față de meciul de la București. Te freca-i la ochi fără să vrei când Adrian Cristea băga alunecari, când Tatu făcea presing sau Piovaccari proteja mingea în finalul partidei. Fenomenal și Gardoș. Nu-mi amintesc să fi greșit vreo minge în jocul aerian. Chiricheș are un înlocuitor de nădejde. Sper să-i meargă bine la Tottenham!
Afară plouă mărunt. Semn de belșug pentru Steaua. Doar a ajuns în grupele UEFA Champions League. 🙂 La masa bogaților de unde se alege cu bani și unde va caută gloria absolută. Calculele pentru tragerea la sorți par inutile. Benfica? Să vină! Man United? La fel! Oricine. Steaua a ajuns acolo sus unde se avântă doar vulturii, iar legenda continuă!