Nevoia de Europa

august 28, 2013 in Liga Europa

Grupele Ligii Europa, o nouă țintă pentru Liga 1!

Grupele Ligii Europa, o nouă țintă pentru Liga 1!

Steaua nu trebuie să rămână singură în Europa. Dacă reprezentantele Ligii 1 vor să nu se mai chinuiască prin tururile preliminare. Oricât ar fi Steaua de… Steaua echipa asta nu poate acoperi, la infinit, punctele necesare coeficientului de țară. De aceea este nevoie ca Astra sau Pandurii, că la Petrolul e greu, să încerce calificarea în grupele Ligii Europa. Cu două echipe în grupe este altceva. Se mai ciupesc ceva puncte sau poate, de ce nu, una dintre ele să ajungă în primăvara europeană. Marile speranțe vin tot de la Steaua dar e musai ca în Europa League să mai avem o echipă. Doar așa fotbalul românesc urcă în calitate. Avem nevoie de Europa. Altfel vom aștepta cu sufletul la gură rezultatele „roș-albaștrilor” pentru a afla câte formații reprezintă România în următoarele sezoane europene!

Astra, Pandurii și Petrolul au datoria să încerce calificarea. Dacă giurgiuvenii și gorjenii pot spera cu nădejde, „găzarii” lui Contra trăiesc între iluzii dar măcar să lupte pentru o victorie de onoare.
Și apropo de Petrolul. Gicu Grozav este ca și transferat la Terek Groznîi, în Rusia. Aveam pretenții de la el. Putea alege o altă destinație mai… fotbalistică. Acolo va avea bani însă va sta departe de ochii selecționerului Victor Pițurcă. Adio, națională!
Astra și Pandurii au tot dreptul să încerce calificarea deși le va fi foarte, foarte greu. Maccabi Haifa a făcut ce-a vrut în primul tur și pentru că majoritatea jucătorilor Astrei au mers pe teren în loc să alerge. Giurgiuvenii pot recupera decalajul de două goluri doar dacă au o evoluție la 200 la sută din potențial. 🙂
Braga a câștigat la Cluj, cu 1-0, dar n-a rupt gura târgului. O echipă bună, tehnică, dar vulnerabilă dacă o ataci cu curaj. Nu știu ce-o să fie în Portugalia însă Pandurii au datoria să joace cu tupeu și să încerce… „braga” cu degetul. În fotbal s-au văzut multe!
Campionatul are nevoie de confirmări. An de an, Steaua și-a făcut datoria dar nu trebuie să rămână singură în bătălia cu Europa. Dacă vrea să evite tururile preliminare, Liga 1 are nevoie de echipe tari, cu personalitate, capabile să joace în grupe și să adune puncte. Asta vrem de la ele însă primul pas este să ajungă acolo. Astra, Pandurii, Petrolul, jucați pentru România!