Lecția lui Dică, aproape de Ligă!

august 2, 2017 in Liga Campionilor

Nicolae Dică, jucătorul de ieri și antrenorul de azi, l-a redus la tăcere pe patronul Gigi Becali. Nu vorbele sunt importante ci rezultatele!

Dincolo de calificarea cu brio obținută la Plzen, tot cu 4-1 la fel ca pe vremea când făcea spectacol la Kiev, antrenorul Nicolae Dică i-a oferit patronului său o lecție de fotbal pe care Gigi Becali nu o va uita repede. Fie și pentru că i-a mai băgat în visterie aproape 12 milioane de euro. La început de meci am văzut un om abătut, cu gândul departe. Chiar și la 3-1 sau 4-1, Dică nu știa sau a uitat să se bucure. Amenințat permanent cu schimbarea în cazul ratării grupelor europene, „Dicanu” a făcut cum l-a tăiat capul și a dat lovitura: Enache pe teren, Larie pe teren, Popescu pe teren, Achim pe teren, Alibec căpitan. Important: Dică susținut discret de „MM” Stoica. Cred că au mai fost și alte lucruri așezate pe „invers” față de dorințele patronului. Dică și trupa sa joacă în play-off-ul Ligii Campionilor dar are deja biletele pentru grupele Ligii Europa. Bravo, Dică!

Un 4-1 demențial pe terenul Viktoriei Plzen. Trupa lui Dică a făcut ravagii deși au fost ceva emoții la 1-1. Teixeira a fost imperial, gol în tur, gol și un 11 m pus pe tavă lui Alibec în retur. Jucător care face diferența. Și un executant de lovituri libere, Bălașa, descoperit în absența Budescu.
Antrenorul Nicolae Dică a riscat și a câștigat. A riscat să treacă peste toate „recomandările” făcute de Gigi Becali pe la televiziuni și a construit echipa și jocul cum a vrut el. Cu sabia deasupra capului, Dică s-a lăsat la mâna jucătorilor care l-au dus în play-off-ul Ligii Campionilor. A avut încredere în echipă și acum are dreptul să viseze la grupele UEFA Champions League.
Prezența pe teren a lui Enache, Popescu, Larie sau Achim, jucători puși la zid de patron în ultima săptămână, demonstrează că Dică are personalitate. Rezultatul imens de la Plzen îi dă apă la moară și pe bună dreptate. A gândit totul ca la carte și s-a ales cu o seară magică la fel cum a avut parte cu ani în urmă în acel senzațional 4-1 cu Dinamo, la Kiev.
Sevilla, Napoli, Liverpool, TSKA Moscova sau Sportig Lisabona? Greu. La prima vedere, Sporting este cea mai accesibilă echipă. Să vedem ce vor decide sorții.

P.S. Păcat că Viitorul a ratat calificarea la Nicosia. Un 0-4 greu de suportat de Hagi și ai săi dar asta-i viața. Fotbalul românesc ar fi avut deja două echipe în grupe. Viitorul mai are parte de o „dublă” decisivă pentru Europa League. Poate atunci!