Efectul nerăbdării

iulie 31, 2017 in Liga 1

De reținut: „Majoritatea eşecurilor din viaţă sunt ale oamenilor care nu-şi dau seama cât de aproape sunt de succes atunci când renunţă.” — Thomas Edison

O mare problemă la mai toate echipele de club din prima ligă: graba pentru rezultate pozitive imediate. Încet și sigur această stare se transmite și spre eșaloanele inferioare. Ca un virus, un fel de paria care nu se mai dezlipește pe termen lung. După doar trei etape deja s-au auzit scandări de demisie la Mediaș. Păi ce să facă domn’ profesor Pustai dacă clubul i-a lăsat să plece pe cei mai buni jucători? Aaaa, până acum a fost cel mai bun, iar dintr-o dată nu mai e. „Suporterii” care au strigat demisia ar trebui să înțeleagă că nu fac bine. Chestie de caracter. Nori negri și la FCSB unde Dică a fost pus la zid de patron. Nu-i o mirare. Gigi Becali îl luase în colimator imediat după instalare. Acum Gigi s-a băgat la echipă, a schimbat căpitanul și posturile unor jucători. Efectul: doar egal cu Craiova, emoții mari pentru Plzen. Din păcate, efectul nerăbdării face ravagii în fotbalul românesc afectând direct performanța. Până la proba contrară doar atât!

Ne-au mirat scandările de demisie la adresa antrenorului Cristi Pustai după meciul pierdut de Gaz Metan, la scor de neprezentare, în fața CFR-ului. Un 0-3 greu de digerat dar de aici până la a pune tunurile pe profesorul Pustai, după doar trei etape, e cam mult. Față de sezonul trecut, Gazul a pierdut o grămadă de jucători valoroși. Nu Pustai le-a dat dezlegare ci clubul. 🙂 În aceste condiții de ce-or fi strigat fanii „Demisia, demisia”? Nu cumva sunt alte interese la mijloc? 🙂 O echipă se pune pe picioare cu greu nu bătând din palme. Dar ca la noi la nimeni!
Situație complicată și pentru Nicolae Dică, la FCSB. Culmea, „Dicanul” este neînvins în meciurile oficiale dar jocul echipei nu-i dă liniște patronului Gigi Becali și nici suporterilor. Nu ne mai miră nimic. Becali a pus presiune pe Dică încă din prima zi, iar lucrurile s-au precipitat treptat și au ajuns acolo unde bănuiam, la decizii radicale. Înaintea meciului cu Craiova i-a retras banderola de căpitan lui Alibec, Achim a fost pus pe linie moartă, Momcilovic a jucat ca fundaș central, iar Junior Morais a revenit ca apărător în banda stângă. Dacă ne uităm la echipă cred că mai găsim și alte „inovații”. Gigi Becali a lăsat impresia că el a decis totul. De aceea, după egalul chinuit (1-1) cu Craiova a găsit explicații fel de fel fără a mai zice ceva rău de Dică. 🙂 Fără comentarii!
Sigur că vor urma și alte scandaluri pe la alte cluburi. Isteria cu „demisia” după primul eșec, mai mult sau mai puțin important, seamănă a nebunie nu a management de club. Până când vor corecta această atitudine, patronii nerăbdători vor avea mai mult de pierdut decât de câștigat!