Kasatkina, „casată” de Simona!

octombrie 6, 2017 in Tenis

La Beijing, Simona Halep arată că are stofă de campioană pentru nr. 1 WTA!

Revanșa din oglină. Cam așa se poate descrie pe scurt victoria de senzație reușită de Simona Halep în fața Dariei Kasatkina. La același scor cu care rusoaica o învisese în urmă cu două săptămâni, la Wuhan: 6-2, 6-1. Un succes obținut în doar o oră și nouă minute de joc care îi aduce Simonei calificarea, în premieră, în semifinalele turneului de la Beijing, turneu din seria WTA Premier Mandatory. Și asta în condițiile în care nu i-a funcționat primul serviciu la fel ca în confruntarea cu Șarapova. Dar e bine că a câștigat și merge mai departe. Va avea parte de un meci tare în penultimul act: ori cu Sorana Cârstea, ori cu Jelena Ostapenko, fata care aproape i-a luat din brațe trofeul de la Roland Garros. Simona este din ce în ce mai încrezătoare și poate ajunge acolo sus, pe primul loc mondial!

Simonica e tare de tot. A bătut-o pe Kasatkina la același scor cu care pierduse în fața ei la Wuhan. Strașnică revanșă. Și asta cu un joc mai puțin convingător decât cel arătat în fața Mariei Șarapova. Primul serviciu nu a mai fost la fel de precis, iar al doilea destul de moale și prezivibil. Dar de contat contează doar victoria și calificarea în semifinale.
Ce mi-a plăcut este că Simona arată din ce în ce mai mare încredere în jocul ei. Poate și datorită antrenorului Andrei Pavel care este ocrotitorul și îndrumătorul din tribună. Mental a progresat foarte mult și asta se vede în tot ceea ce face.
„Simo” se află în cea mai bună perioadă din cariera ei. Dacă Svitolina va pierde în „sferturi” meciul cu Garcia constănțeanca și-a asigurat locul 1 WTA. Altfel va trebui să aștepte semifinalele sau finala. Important este că are stofă de campioană demonstrând că poate să câștige chiar și atunci când nu-i iese jocul.
Victoria cu Kasatkina se datorează tupeului pe care Simona l-a câștigat în fața „Mashei”. Un tupeu care a învățat-o să riște, să atace și să câștige atunci când vrea ea. O stare pozitivă pe care o afișează în premieră. Până acum nu am văzut așa ceva la Simona. Era liantul, era detaliul care i-a lipsit pentru a ajunge nr. 1 WTA.
Pur și simplu este o Simona Halep reîncărcată. Pozitivă, încrezătoare, plină de dorință. Dacă o ține tot așa nimeni nu-i va sta în cale la Beijing. Nimeni.