Simona Halep, noua regină WTA!

octombrie 8, 2017 in Tenis

Simona Halep, vis împlinit!

Un vis împlinit. Simona Halep a ajuns acolo unde și-a dorit de când s-a apucat de tenis: locul 1 WTA. Și asta pentru că, în ultima lună, Simona a reușit să se schimbe în bine. În special mental. Perioada coincide cu venirea antrenorului Andrei Pavel. „Simo” a descoperit îndrăzneala să atace și să riște ca să câștige. Înainte aștepta cu calm greșeala adversarelor, iar acum își face ea punctele. Cu precizie matematică. Faptul că reușește îi dă încredere, plus un mental de campioană. Nu știm ce va fi azi în finala cu franțuzoaica Caroline Garcia. Simona este om, iar euforia triumfului poate lăsa urme în concentrare. Totuși, cum spuneam mai sus, are un alt tonus. O stare pozitivă în joc și în psihic cum n-am mai văzut la ea până acum. Trofeul de la Beijing reprezintă încununarea celei mai fericite perioade din viața ei. Simona, ia-l cu tine și vino acasă ca să te pupăm. Măi, Simonico, esti MARE!

Răbdarea Simonei a dat roade. Ani de muncă, victorii de senzație, înfrângeri dureroase, meciuri fabuloase, ratări când tocmai se afla la un pas de reușită, bucurii și neîmpliniri, fericire și tristețe. Toate adunate au făcut parte din viața ei, din munca ei, din triumful ei.
Ca să urce ierarhia WTA, Simona Halep a ales jocul exact, fără riscuri, precis și bazat pe greșeala adversarei. Asta i-a permis să urce pas cu pas în ierarhia mondială. Până la locul 2 acolo unde părea că s-a blocat total. Nici măcar sfaturile antrenorului Darren Cahill nu au eliminat această stare. Schimbarea vizibilă s-a produs după începutul colaborării cu Andrei Pavel. Rezultatele Simonei sunt dovada. Cu Pavel a ajuns nr. 1!
Astăzi este finala cu Caroline Garcia (nr. 15 WTA). Franțuzoaica a avut parte de meciuri grele care au stors-o de energie. Din această perspectivă, Halep pare favorită dar nu e chiar așa. Euforia locului 1 WTA poate să-i afecteze un pic concentrarea dar de jucat va juca de plăcere și cu ambiție. Vrea trofeul. De asta să fiți siguri!

P.S. Turneul Premier Mandatory Beijing 2017: Simona Halep – Caroline Garcia, ora 11:00, în direct la Digi Sport 2!