Uraganul Simona a spulberat coșmarul… „Masha”!

octombrie 4, 2017 in Tenis

„Simply the Best”: Simona Halep – Maria Șarapova 6-2,6-2 !!!

După un joc încântător, în care nu i-a dat nicio șansă Mariei Șarapova, Simona Halep a reușit prima victorie din carieră în fața „Mashei”. Și nu oricum. Simona a fost precum un uragan care a făcut-o una cu pământul pe rusoaică: 6-2, 6-2. După o muncă istovitoare în fiecare ghem. Halep a pus suflet, a redevenit fata muncitoare din vremea când urca în ierarhia WTA și, foarte important, a dat „delete” la cele șapte înfrângeri de până acum. Meci uriaș, scor de senzație, joc strălucit. Simona și-a îmbunătățit serviciul, a fost agresivă la fiecare minge, la fiecare punct, a dominat-o pe Șarapova la toate capitolele. Superb. Jos pălăria, Simona, pentru acest meci al meciurilor. Calificarea în „sferturi”, la Beijing, înseamnă un pas uriaș spre îndeplinirea unui vis. Da, victoria categorică de astăzi înseamnă o cotitură radicală în cariera Simonei. Drumul spre locul 1 mondial!

Seria negativă de șapte înfrângeri consecutive în fața Mariei Șarapova a luat sfârșit la Beijing. Doar o oră și 12 minute pentru un succes fabulous, nu atât datorită scorului categoric cât mai ales manierei entuziasmante în care a jucat Simona. Și-a pierdut o singură dată serviciul, în timp ce „Masha” de cinci ori. Șarapova a mai comis 36 de erori neforțate ceea ce spune mult despre intensitatea jocului Simonei. 🙂
Explicațiile victoriei: Simona a fost mult mai agresivă în joc, un seviciu 2 cu mult peste ce am văzut în ultima vreme, răbdare cu carul la fiecare minge și un psihic de fier. Halep a reușit să șteargă din memorie cele șapte înfrângeri jucând cu o ambiție cum rar am văzut la ea. A prelungit multe puncte și a forțat-o pe Maria Șarapova să greșească de multe ori.
Meci de vis făcut de Simona. S-a răzbunat pentru toate nereușitele de până acum dar mai ales pentru cele din ultima vreme. Criticile i-au prins bine, a înțeles unde a greșit, iar acum savurează un succes meritat. Fata asta merită toată admirația și respectul nostru.
O victorie cu mare impact emoțional pentru ceea ce va urma. Simona Halep avea nevoie de așa ceva ca de aer. Acum a realizat pe deplin că poate ajunge jucătoarea nr. 1 a lumii. Victoria din meciul cu „Masha” i-a arătat drumul spre locul 1 WTA. Nu mai e mult și va ajunge acolo!