Halep – Șarapova, eternul vals!

octombrie 3, 2017 in Tenis

A venit vremea ca Simona Halep să-și treacă în cont prima victorie în fața Mariei Șarapova!

Mare confruntare mare în optimile de finală ale turneului de la Beijing: Simona Halep vs. Maria Șarapova. Pentru a opta oară față în față. Un meci care se anunță de zile mari. Cu ce să-l comparăm? Poate cu valsul? Un dans în măsura de trei timpi, cu mișcări vioaie, care se dansează în perechi. Patru din cele șapte meciuri jucate până acum s-au disputant pe distanța a trei seturi, iar celelelate trei întâlniri au avut o medie de 21 de ghemuri jucate. Toate cele șapte confruntări au oferit un spectacol total, cu tensiune, răsturnări de scor, puncte de senzație, mari emoții și un tenis de vis. La fel va fi și acum. Teoria probabilităților spune că un eveniment care nu s-a produs are șansa să se întâmple cu cât trece mai mult timp de la punctul de referință. Cazul Simonei care nu a câștigat vreodată în fața Șarapovei. Dar poate acum, la Beijing. De ce nu? Dacă va reuși să lase la vestiar teama că nu o poate învinge pe Maria Șarapova cred că Simona Halep va ieși învingătoare. Altfel e complicat!

Meci de senzație în turul III la Beijing. Simona Halep va fi pentru a opta oară față în față cu Maria Șarapova. Până acum au fost șapte meciuri, toate câștigate de rusoaică. Dar greu. Iată seria: 2012 Indian Welss 6-3, 6-4; 2012 Beijing 7-5, 7-5; 2014 Madrid 1-6, 6-2, 6-3; 2014 Roland Garros 6-4, 6-7(5), 6-4; 2014 Cincinnati 3-6, 6-4, 6-4; 2015 Turneul Campioanelor 6-4, 6-4; 2017 US Open 6-4, 4-6, 6-3. O medie de aproape 10 ghemuri pe set. Incredibil!
Cum va fi acum, la Beijing? Păi tot un meci senzațional în ton cu ceea ce s-a întâmplat până acum. Setea de revanșă a Simonei este fantastică, iar victoriile în serie ale Șarapovei nu pot merge la infinit. Cred în șansa Simonei orice ar fi. Doar să nu-i fie frică de statistică, să nu trateze cifrele reci ca pe un coșmar.
Simona este mai odihnită pentru că rusoaica a avut parte de un meci în trei seturi. Dar va fi greu cu Maria Șarapova. Un serviciu bun dublat de agresivitate în joc poate deveni cartea câștigătoare pentru Simona. În special dacă își îmbunătățește serviciul 2. E prea moale, prea previzibil, iar asta i-a permis Șarapovei să returneze decisiv.
E musai ca Simonica să-și facă jocul ei, să nu se lase copleșită de stilul rusoaicei, nici de gemetele ei, nici de pauzele prelungite la… vestiar. Să joace ce știe ea și va câștiga!

P.S. Simona Halep – Maria Șarapova, miercuri, 4 octombrie 2017, ora 11:00, în direct la Digi Sport 2 !