Kapetanos, înger sau demon?

august 7, 2012 in Liga 1

Kapetanos s-a tot văitat de comportamentul lui Gigi Becali. Uite că acum ar putea să bata palma cu Gigi și să revină la Steaua! 🙂

Timp de două sezoane, cât a jucat la Steaua, Pantelis Kapetanos a marcat 26 de goluri și a ajuns în naționala Greciei. Iubit de suporteri dar nu și de patron, Kapetanos a fost silit să plece la CFR Cluj din cauza banilor. O alegere strict financiară nu și din suflet. La început, patronul Stelei l-a lăudat: „Kapetanos e un vârf de clasă”. Grecul i-a răspuns amabil: „Vreau să îl ajut pe Gigi Becali, că e un om bun”. Scandalul care a urmat este de notorietate. „Gigi distruge Steaua!”, a spus Kapetanos. Becali i-a dat imediat replica: „Acest străin este un vagabond”. Steaua încearcă acum marea lovitură a verii prin revenirea lui Pantelis Kapetanos. Oare când au fost sinceri cei doi?

În 2008 a lăsat pe AEK Atena pentru Steaua. La vremea aceea a fost un transfer oarecere. Pantelis Kapetanos avea să-și arate clasa în două sezoane de pomină și a ajuns golgheterul Stelei. În stagiunea 2008-2009 a marcat 11 goluri, pentru ca în sezonul 2009-2010 să înscrie 15 goluri și să fie al doilea marcator din Liga 1. Performanțele de la Steaua l-au propulsat pe Kapetanos în naționala Greciei.
Relația Gigi Becali – Pantelis Kapetanos poate fi reprezentată grafic printr-o sinusoidă. La început, când Pantelis Kapetanos a semnat pentru Steaua, a fost numai lapte și miere. „Kapetanos a început să-mi placă chiar foarte mult. Nu numai că dă gol, dar știe și cu mingea, se lipește mingea de el. Îmi place deja foarte mult! E un atacant veritabil”, a declarat Becali la Sport.ro. Răspunsul grecului a venit promt: „Ţin să mulţumesc, în mod special, Stelei. Fără acest club minunat şi de mare anvergură europeană, nu aş fi putut să ajung la echipa naţională”.
Apoi a urmat prăpădul. Criza financiară a redus și bugetul Stelei, iar Kapetanos a ajuns la CFR Cluj. Între cei doi s-a deschis iadul. „Gigi doar vorbeşte. Atât. În rest, nu face nimic. Dacă echipa nu merge, vine acolo, la vestiare, vorbeşte două minute, după care face caterincă. Nu e cum îl vedem la televizor. Din cauza asta echipa nu a cîştigat nimic cu el. E doar vina lui”, a spus Kapetanos despre fostul său patron. Gigi Becali a reacționat dur la GSP TV: „I-am dat 25.000 de euro pe lună şi el vine şi mă critică acum. Să ţină cont că e un Dumnezeu sus şi i-ar putea face iar o fractură sau o ruptură. În ce calitate vine el în ţară străină şi loveşte într-un patron? Poate îi rupe unul capul la discotecă, un român adevărat”. Incredibil, dar adevărat!
Mă întreb cum se pot privi în ochi cei doi dacă în aceste zile vor ajunge la un acord. Dar la noi orice este posibil. Chiar să calci în picioare vorbele de mai sus ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cred că e prea mult. Dacă își vor strânge mâna, din nou, Gigi Becali și Pantelis Kapetanos au obligația morală de a renunța la un asemenea vocabular. Lumea este mică, iar roata vieții se învârte continuu. Azi poți fi înjurat, mâine, aplaudat!