În exclusivitate din Ramtha (Iordania) – Florin Motroc despre fotbalul din zona Golfului și… Rapid: „ECHIPA e mai presus de tot și de toți!”

noiembrie 27, 2014 in Internaţional

Florin Motroc

Încă un rezultat bun pentru Florin Motroc. Chiar în această seară: Al Faisaly – Al Ramtha 0-0!

Florin Motroc atacă titlul în Iordania. Al treilea sezon consecutiv în care reușește să facă din niște iluștrii anonimi o echipă redutabilă. Ramtha SC ocupă locul 2 în clasament la două „lungimi” de liderul Al Wehdat. Un antrenor care nu și-a găsit încă loc în fotbalul românesc. Incredibil. De ce? Pentru că Federația și cluburile cu nume s-au făcut că plouă. Dar va veni și aceea mare provocare pentru Florin Motroc. Până atunci rapidistul din Iordania continuă să uluiască lumea fotbalului arab. Șeicii, care mai de care, îi dau târcolae cu oferte tentante. Deocamdată, Florin Motroc vrea să câștige titlul cu Ramtha SC dar visul unei nopți de iarnă este să antreneze Rapidul din Giulești!

Suporter de Serviciu: Cum ai reușit să duci Ramtha SC, „Rapidul Iordaniei”, în lupta pentru titlu?
F. M.: La fel cum am procedat și cu celelalte două echipe, Shabab al Ordon din Iordania și Riffa SC din Bahrain. Prin multă muncă, seriozitate, disciplină tactică și, nu în ultimul rând, o unitate de grup care să dea forță echipei. ECHIPA e mai presus de tot și de toți!Florin Motroc

„Suporterii îmi spun «Harry»”

Suporter de Serviciu: Ai speriat fotbalul arab cu performanțele tale. 🙂 În special în Iordania. Curg ofertele?
F.M.: Ha ha ha , nu am speriat pe nimeni ca nu sunt „Freddy” din „Vineri 13”. 🙂 Aici toți suporterii îmi spun „Harry”, de la Harry Potter!
Imediat după primul meci din Cupă, pierdut în fața campioanei și câștigătoarei Cupei Iordaniei, Al Wehdat, am fost luat la întrebări la flash-interviul de după joc. Am spus atunci că în cinci zile, cât am avut la dispoziție ca să pregătesc meciul, căci abia sosisem, nu puteam să fac echipa să joace ca Barcelona sau Real Madrid că nu sunt „Harry Potter” să dau din baghetă. De atunci suporterii îmi spun „Harry”!
Legat de oferte nu mă plâng deloc. Mulțumesc lui Dumnezeu. Acum o lună am refuzat o propunere foarte tentantă din Arabia Saudită. Președintele clubului saudit a venit aici în oraș după mine. De asemenea, am mai refuzat alte două oferte însă nu foarte serioase. Oferte vor veni, sunt convins, atâta timp cât muncesc serios, cu determinare și devotament, cât timp sunt corect cu această meserie și cu cei pe care îi conduc, în special cu jucătorii. Și Dumnezeu mă va ajuta!Florin Motroc

„Ramtha este una dintre cele mai iubite echipe din Iordania!”

Suporter de Serviciu: E mai bine la Ramtha decât a fost stagiul la Shabab al Ordon?
F.M.: Legat de stagiul Shabab, momentan aici e mai bine. Suntem cu salariile la zi, iar acest aspect e cel mai important pentru a lucra în liniște. Ce dă sarea și piperul aici, la Ramtha, este entuziasmul spectatorilor care cred foarte tare în noi, în mine. Ei sunt convinși că după 32 de ani de așteptare vom reuși să câștigăm titlul. Această stare transmisă de suporterii noștri pune o și mai mare presiune pe noi toți, presiune care sper să ne ajute, nu să ne înhibe!
Nu oricine rezistă la o asemenea presiune. Doar cei „speciali”, caracterele puternice. Referitor la salarii diferențele sunt semnificative. Legat de suporteri, care sunt foarte numeroși, Ramtha este una dintre cele mai iubite echipe din Iordania. Doamne ajută să reușesc să-i fac fericiți pe acești suporteri minunați însetați de performanță!Ramtha SC

Suporter de Serviciu: Ai recuperat restanța financiară pe care o are Riffa SC către tine?
F.M.: Legat de restanțele financiare, atât cea din Iordania cât și cea din Bahrain, încet-încet ambele cluburi îmi plătesc niște rate și mulțumesc lui Dumnezeu. Încet-încet o să iau toți banii. Asta e situația. Dacă mă certam cu șeicii tot nu rezolvam mare lucru, tot cu întârziere îi luam și îmi stricam și relațiile cu ei. Așa îi am de prieteni și știi cum e în fotbal… Se poate să mă mai întorc la aceste cluburi. De ce să fac circ? Mulțumesc lui Dumnezeu, e bine!Florin MotrocFlorin Motroc

„Unii dintre jucătorii Rapidului nu au ATITUDINE!”

Suporter de Serviciu: Dar Rapidul din… Giulesti? Ce zici?
F.M.: Am văzut ce se întâmpla la Rapid. Am văzut ultimul joc cu „noua” Craiovă și am fost dezamăgit. În primul rând de atmosfera de pe stadion.
Mi-aduc aminte de un meci la Craiova, prin 1995, cu domnul Mircea Rădulescu pe banca tehnică. Stadionul „Ion Oblemenco” era plin. Tot așa de rece, prin noiembrie, iar după încălzirea de dinaintea jocului când am revenit în vestiar ne așteptau pe masă șase sticle cu vin roșu. Toți am rămas uimiți când am văzut sticlele și paharele cu vin roșu. Domnul Rădulescu ne-a zis că la cine îi este frică să bea un pahar ca să prindă curaj să joace în „groapa cu lei”!
Al doilea lucru care nu mi-a plăcut, atitudinea unor jucători. Poți pierde însă nu fără luptă, resemnat. Fără dorință și plăcere nu poți avea rezultate pozitive. Unii jucători de la Rapid nu au ATITUDINE și abia apoi putem vorbi de valoarea unor fotbaliști de acolo care, așa cum spunea și Pancu, probabil că din iarnă vor dispărea dacă Rapidul vrea să rămână în prima ligă!
Însă, și cu asta închei, fără BANI nu poți face NIMIC!
DOAMNE AJUTĂ tuturor rapidiştilor și numai bine iubitorilor acestui joc minunat care este fotbalul!

P.S.: Fotografii din arhiva personală a domnului Florin Motroc.