Dănciulescu, varianta câștigătoare!

noiembrie 25, 2014 in Liga 1

Ionel Dănciulescu , inimă neînfricată. Un fotbalist de excepție care și-a respectat clubul dar și... adversarii. La fel procedează și din postura de antrenor!

Ionel Dănciulescu , inimă neînfricată. Un fotbalist de excepție care și-a respectat clubul dar și… adversarii. La fel procedează și din postura de antrenor!

Ionel Dănciulescu, poate singurul jucător iubit la fel de mult de fanii steliști și cei dinamoviști. Ionel Dănciulescu, fotbalistul care a căștigat 12 trofee în cei 20 de ani de carieră. Ionel Dănciulescu, cel mai longeviv jucător din Liga 1 cu 515 prezențe pe prima scenă. Astăzi vorbim despre antrenorul Ionel Dănciulescu. Nu-i va fi ușor pentru că a ales să înceapă de sus. Dinamo, chiar dacă traversează o perioadă de criză, nu este o echipă oarecare. Victoria de la Mediaș, cu 2-1, a pus-o în cârca jucătorilor și a fostului tehnician, Flavius Stoican. Frumos gest. Câți ar fi făcut asta? Puțini, printre care și Dănciulescu. Din acest motiv are toate șansele să ajungă un antrenor mare. Are experiență, are ochi, are fler. Cu puțin noroc va reuși acolo unde puțini i-au acordat vreo șansă!

Ionel Dănciulescu, probabil singurul fotbalist român respectat în egală măsură atât în Ghencea cât și în Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Și asta pentru că nu a fentat fotbalul. L-a iubit și i-a oferit tot ceea ce a avut mai bun, iar în schimb a avut parte de o carieră impresionantă.
Dănciulescu s-a decis să antreneze. Poate că era bine să înceapă de la munca de jos, din ligile inferioare, dar dacă tot a făcut pasul sperăm s-o țină tot așa. Victoria de la Mediaș este importantă. Puține formații câștigă acolo. O dovadă că Dănciulescu știa bine ce poate „haita” pe care a preluat-o din mers.
Alții s-ar fi bătut cu pumnii în piept după câștigarea celor trei puncte. Nu și Ionel Dănciulescu. A fost modest în declarații. Și i-a indicat drept autorii izbânzii din Ardeal pe jucători și pe fostul antrenor, Flavius Stoican. Incredibil. Un gest de fair-play cum rar s-a văzut pe stadioanele din România.
Dănciulescu își continuă cariera fotbalistică la fel de frumos. Ca antrenor. O postură care îl prinde și îi oferă șansa să arate că a fost și rămâne un profesionist. Fără jumătăți de măsură, fără lucruri începute dar neterminate.
Dinamo are parte de antrenori buni. O școală de tradiție dacă spunem câteva nume care ne trec prin cap: Mircea Lucescu, Dumitru Nicolae Nicușor, Cornel Dinu, Ioan Andone, Gigi Mulțescu, Mircea Rednic, Ion Marin etc. Dacă nu va renunța la principiile care l-au făcut celebru ca jucător, Ionel Dănciulescu se va adăuga acestei liste de elită!