Iarba verde de acasă

septembrie 1, 2013 in Special

„Arena Naţională” este un stadion cochet. Merită un gazon mai bun. Cu Ungaria și Turcia s-a rezolvat problema. Pentru cât timp?

„Arena Naţională” este un stadion cochet. Merită un gazon mai bun. Cu Ungaria și Turcia s-a rezolvat problema. Pentru cât timp?

Jucăm cu Ungaria și Turcia pe un gazon nou-nouț. Al câtelea? Cine mai știe! Bine că se face și acum, în al doisprezecelea ceas. Să ai un stadion de cinci stele, cum este „Arena Națională”, și să schimbi gazonul ca pe șosete asta numai la noi se putea întâmpla. De ce? Intrăm într-o altă zonă, economico-financiară, care bagă toată povestea în ceață. Dacă ar exista o firmă profesionistă, dacă s-ar cumpăra acel aparat pentru stimularea fotosintezei la nivelul ierbii, dacă, dacă, dacă… Prea mulți de dacă însă povestea trebuie rezolvată și finalizată. Vin meciurile din grupele Ligii Campionilor, mai este și naționala. Cu Ungaria și Turcia ne vom bucura de iarba verde de acasă dar rămâne întrebarea: cât timp va ține?

N-am înțeles niciodată de ce atunci când se face un proiect nu se ia în calcul toate variantele. Așa s-a întâmplat cu „Arena Națională”. Un stadion cochet, european, de cinci stele, dar cu un gazon jalnic. Nu ține mult. Că n-are lumină, că n-are aer, că n-are nu știu mai ce, iar de schimbat se schimbă. Periodic. O lucrare continuă și profitabilă pe bani publici.
Șeful Federației, Mircea Sandu, anunță un gazon „top class” pentru întâlnirile cruciale cu Ungaria și Turcia. E bine. E foarte bine. Măcar să existe condiții optime de joc. „Tricolorii” nu vor avea scuze dacă dau cu bâta-n baltă, iar Europa nu va mai face bășcălie pe seama brazdelor care săreau din pământ.
„Arena Națională” aparține de Primăria Capitalei. Foarte frumos. Mulți suporteri se întreabă de ce n-a reușit Federația să aibe în patrimoniu o astfel de bijuterie arhitectonică? Păi tot de la buget veneau banii. Probabil, trebuia să solicite așa ceva. La Ministerul Sportului, la Guvern, la instituții. Dacă se aproba atunci era musai să se controleze modul în care au fost cheltuiți banii. Stop. Deja se intră în contabilitate. 🙂 L-a făcut primăria și cu asta basta!
Bucureștiul mai are nevoie de stadioane. Pentru Dinamo, Steaua și Rapid. Ale lor, în cartierele lor. Capitala mai are nevoie și de un patinoar adevărat, de top. Până atunci să ne bucurăm de iarbă pe „Arena Națională”. Iarba verde de acasă…