Hai Astra! Hai Pandurii! Hai Petrolul!

iulie 24, 2013 in Liga Europa

Astra, Pandurii și Petrolul se gândesc la turu III preliminar al Ligii Europa. Dacă se respectă vor ajunge acolo. Dacă nu, își vor urmări adversarele la... televizor!

Astra, Pandurii și Petrolul visează la meciurile din turul III preliminar al Ligii Europa. Dacă se respectă vor ajunge acolo. Dacă nu, vor privi la… televizor!

Joi este zi importantă pentru fotbalul românesc în preliminariile Ligii Europa. Din păcate, în loc să vorbim despre șansele Astrei, Pandurilor sau ale Petrolului tot o ținem una și bună cu tămbălăul de la Skopje dintre „MeMe” și jurnalista Pro TV-ului. S-a tot vorbit, s-a tot spus, s-au dictat sancțiuni împotriva managerului Stelei, se vor da și alte sancțiuni. Cred că ajunge. Mediatizarea excesivă a acestui caz devine tot mai obositoare pentru iubitorii de sport și nu numai. Revenind la fotbal e musai ca Steaua să fie ajutată la colecția de puncte adusă României. Europa League este o șansă. Cele trei reprezentante ale Ligii 1 au puterea să meargă mai departe. Omonia Nicosia nu a rupt gura târgului deși are nume mai mare ca al Astrei, Levadia Tallinn e sub valoarea Pandurilor, iar feroezii de la Vikingur nu au față să meargă mai departe în locul Petrolului. Luați toate punctele și zburați spre grupe!

Steaua și-a făcut datoria în Liga Campionilor de unde a luat toate punctele din confruntarea cu Vardar Skopje. Până acum e super însă campioana nu trebuie lăsată singură pentru că va fi greu să acopere nerealizările celorlalte echipe românești prezente în Liga Europa. Dacă vrem să mergem cu două formații în UEFA Champions League și cu una în plus în Europa League avem nevoie de cât mai multe puncte pentru coeficientul de țară.
Astra are o deplasare dificilă la Nicosia (Cipru). Omonia este cea mai iubită echipă din insulă, iar fanatismul fanilor ciprioți este recunoscut. Lipsa de experiență în competițiile europene a privat Astra de o victorie meritată în meciul-tur. La 1-0, în loc să țină de rezultat, giurgiuvenii au forțat desprinderea și la final a fost… 1-1. Dacă se impuneau la limită, fără gol primit, Omonia era forțată să se deschidă, să atace. Acum e ceva mai complicat dar cred că Astra are forța să dea lovitura.
Pandurii și-au bătut joc de ocaziile uriașe de gol pe care le-au avut în manșa-tur cu Levadia Tallinn. Remiza albă îi ține pe estonieni în cărțile calificării. Orice gol marcat de oaspeți la Târgu Jiu complică enorm situația. Diferența de valoare este însă prea mare, iar Pandurii trebuie să-și respecte statutul de favorită.
După 3-0 la Ploiești cu feroezii de la Vikingur Gota, Petrolul nu are de ce să se plângă. Poate doar de distanța mare pe care echipa a trebuit să o parcurgă până în Insulele Feroe. În afară de asta nimic deosebit care să pună în pericol calificarea. Doar scorul final și punctele intră sub semnul întrebării dacă elevii antrenorului Cosmin Contra își iau adversarii peste picior. Trei puncte și calificarea nu reprezintă un țel pentru „găzari” ci o condiție de bun simț.
Hai Astra! Hai Pandurii! Hai Petrolul!