Alarmă: Steaua, anchetată (din nou) de UEFA!

iulie 25, 2013 in Liga Campionilor

UEFA pune Steaua la zid după cele petrecute la Skopje (Macedonia). Nu e de glumă.Deloc!

UEFA pune Steaua la zid după cele petrecute la Skopje (Macedonia). Nu e de glumă. Deloc!

UEFA anchetează Steaua după scandalul de la Skopje. O veste mai proastă nici că se putea găsi așa de repede înaintea meciului de la Tbilisi. O nouă mostră de război „români contra români” care, indiferent de argumente și motive, face prăpăd. După ce a avut funia pusă în jurul gâtului în urma verdictului din dosarul „Valiza”, Steaua riscă sancțiuni dure pentru că managerul Mihai Stoica și-a ieșit din fire în fața unei jurnaliste generând un scandal total. Nu mai doresc să comentez pe această temă ci doar asupra ideii că noi, românii, facem ce facem și ne certăm și la mii de kilometri distanță de casă. De ce așa? Pare un blestem care ne trage, periodic, înapoi. Pe toate planurile. Economic, spiritual, sportiv, politic. Păcat, mare păcat!

Site-ul www.uefa.com (http://www.uefa.com/uefa/disciplinary/index.html) anunță sec: Steaua, în două anchete. Prima, pe motiv că nu a deschis accesul presei la antrenamentul oficial de la Skopje așa cum cerea regulamentul. A doua, pentru torțele aprinse în tribună și petardele aruncate pe teren de către suporterii „roș-albaștrilor”.
Incredibil. Dosarul scandalului generat la Skopje de managerul Mihai Stoica, care și-a ieșit din fire în fața unei jurnaliste de la Pro TV, a ajuns pe masa forului european. Sesizările venite din România au lăsat urme, iar gruparea din Ghencea riscă amenzi și sancțiuni aspre pe tema îngrădirii dreptului la informare. Și „MeMe” este în pericol de suspendare, o decizie urmând a fi luată în sedința din 22 august.
Suporterii au comis-o și ei. Deși meciul cu Vardar nu implica un spectacol pirotehnic cu torțe și petarde acestea și-au făcut apariția pe stadionul „Filip al II-lea”. Grav. La capitolul ăsta UEFA are toleranță zero. Nu e de glumă și veți vedea că amenda va fi una consistentă. Sper să nu fie cuplată cu… închiderea porților la meciurile disputate de Steaua pe teren propriu.
Și uite cum noi românii ne facem singuri probleme. UEFA oricum se autosesiza în urma raportului întocmit de observatorul de joc pe tema celor petrecute la antrenamentul oficial al Stelei de la Skopje. Reclamațiile venite din țară, fie din zona mass-media fie din partea unor asociații profesionale, au turnat gaz peste foc în acest dosar. Reacția suporterilor este și ea una de neînțeles. Știau că Steaua este monitorizată de forul european și puteau să se abțină de la gesturi necugetate. Dar au preferat să arunce cu petarde și să aprindă torțe!
Ce nebunie…