„Gladiatorul” salvează Steaua

septembrie 25, 2012 in Liga 1

Bourceanu şi-a făcut datoria. Un gol izbăvitor când nimeni nu se mai aştepta!

Bourceanu marchează primul gol de când a venit la Steaua şi câştigă derby-ul cu Rapid. Şi ce gol. În minutul 96. Superb. O execuţie de atacant de rasă, nu de închizător. Cât despre meci sunt câteva de spus. Steaua a dominat categoric, nu încape discuţie, dar n-am văzut de mult o partidă în care „roş-albaştrii” să dea atâtea pase greşite. Rapidul a venit la meci cu gândul la egal. Şi când vrei puţin te alegi cu… nimic. Senzaţia transmisă în tribune a fost aceea că giuleştenii au refuzat jocul. Un fel de meci de şah între antrenorii Reghencampf şi Sabău. „Reghe” şi-a lăsat elevii să joace, „Moţul” i-a împins la o apărare eternă. Curajul şi spectacolul au învins. Steaua a avut 6-1 la ocazii de gol şi două bare. Suficient pentru o victorie ultrameritată!

Show de zile mari pe „Arena Naţională”. Cu lume multă. Cei peste 40.000 de spectatori n-au avut ce regreta pentru că au avut parte de toate. Faze de gol, joc plăcut, tensiune, atmosferă europeană, bare şi un gol care a venit în ultimele secunde. Nu poate fi vorba de ghinion pentru Rapid. Scorul reflectă exact ceea ce s-a petrecut pe teren.
Nu mi-a plăcut numărul mare de pase greşite pe care le-am văzut la stelişti. Cu Rapid nu s-au văzut pe tabelă deoarece „alb-vişiniii” au făcut un joc ultradefensiv. Altfel era ceva mai complicat. Teixeira (min. 21) a avut golul în vârful bocancului dar a ratat. A fost singura zvâcnire ofensivă, periculoasă, a giuleştenilor.
Seara de luni aparţine lui Bourceanu. Căpitanul Stelei şi-a făcut datoria faţă de echipă şi colegi. A jucat ca un atacant faza din ultimele secunde când a tras la poartă din prima, fără să se uite. Şi a dat gol. Un deznodământ previzibil. Rapid nu a ştiut decât apărare şi iar apărare. Strategie de înţeles pentru că avea destui jucători lipsă. Dar în fotbal asta nu ţine de… gol.
Echipa care a atacat mai mult a luat cele trei puncte. O filosofie simplă în fotbal. Chipciu a făcut un meci mare şi se gândeşte la naţională, iar Tănase este la un pas de a pierde postul de titular după o prestaţie mediocră.
De cealaltă parte, Rapidul încă îşi caută personalitatea de altădată. Înfrângerea pică greu şi generează tensiuni. De toate genurile. Depinde cum vor fi rezolvate. Sabău mai are însă nevoie de jucători. Eşecul cu Steaua nu-i un capăt de ţară. Şi mâine este o zi!