Gică, tu ai dreptul să comentezi!

martie 31, 2017 in Națională

Gică Hagi sau bucuria de a juca fotbal. Gică Hagi a respectat meseria de fotbalist și s-a respectat ca om. De asemenea, a respectat România!

Când s-a apucat de proiectul „Viitorul”, unde și-a investit aproape toți banii, am spus despre Hagi că dacă el nu va reuși atunci nimeni nu va face în România o școală de fotbal performantă. Gică Hagi a reușit și după el s-au apucat și alții. E bine. Din păcate, după rezultatele dezamăgitoare ale naționalei în preliminariile CM 2018 și reconfirmarea lui Christoph Daum în funcția de selecționer, „Regele” ne-a dat o veste tristă: „Eu nu mai vorbesc, nu mă mai interesează, nu mai sunt interesat de echipa națională”. 🙁 În țara asta vorbesc mulți despre fotbal dar cel mai îndreptățit, indiferent ce-ar spune, este Hagi. Omul ăsta a dat totul echipei naționale. TOTUL. De aceea l-a durut atunci când a văzut ce se petrece acolo. De la rezultate până la păstrarea selecționerului Daum în numele unor șanse matematice iluzorii. Cum i-a adus pe puștii Viitorului în lupta pentru titlu, Gică Hagi poate reconstrui și naționala. De aceea, Gică, tu ai dreptul să comentezi!

„Eu nu mai vorbesc, nu mă mai interesează, nu mai sunt interesat de echipa națională. Nu îmi doresc și nu o să antrenez echipa națională. Niciodată! Popescu s-a retras, acum mă retrag eu!”, au picat ca un trăsnet vorbele „Regelui”. „Eu, dacă aș fi mâine la echipa națională, mi-aș construi propria mea echipă, ca o echipă de club, cu viziunea pe care o am, cu stilul pe care-l am, cu selecția pe care o fac. Trebuie să construim echipe naționale care fac rezultate. Pe înfrângeri nu construiești nimic, te duci în jos.”, a mai spus Gică Hagi la DigiSport. (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Echipa+Nationala/Hagi-a-facut-anuntul-Nu-mai-vreau-sa-ajung-selectioner)
Hagi are dreptate. Naționala are nevoie de rezultate, iar ratările din ultima vreme o duc în jos, nu în sus. Șanse matematice de calificare există doar pe hârtie. Cât timp jocul nu arată bine, echipa nu arată bine, cine mai crede în astfel de vorbe? 🙁
Pentru Gică Hagi naționala a însemnat TOTUL. Cum a fost meciul din 1999 cu Ungaria, când România a câștigat cu 2-0, în Ghencea. Hagi fusese convins să revină la prima reprezentativă, de poetul Adrian Păunescu, și avea în plan să agațe ghetele în cui la finalul partidei. Nu a fost așa pentru că a fost întors din drum. Încă o dată. Un meci pe care l-a terminat accidentat și în care i-a ieșit totul: pasele, driblingurile. TOTUL. Unul dintre motivele pentru care Hagi are dreptul să comenteze ce vrea despre echipa națională!
Gică Hagi ne-a demonstrat că știe să scoată fotbaliști adevărați din puști talentați. Reușita de la Viitorul confirmă că a învățat multe, că s-a maturizat. De ce n-ar reuși și la națională? Sigur ar putea face o altă selecție mizând pe formarea unei noi generații. Știe ce și cum, iar suporterii au încredere în el!