Derby cu energie și… greșeli de arbitraj!

aprilie 3, 2017 in Liga 1

Arbitrul Istvan Kovacs ar trebui să-și acorde singur un cartonaș roșu, mare cât casa, pentru greșelile din meciul FCSB – Dinamo 2-1 (1-0)!

FCSB bate Dinamo și merge mai departe spre titlu. O altă atitudine și o altă energie la echipa lui „Reghe”. O schimbare radicală față de meciul cu Viitorul. Pauza le-a prins bine „roș-albaștrilor” în timp ce dinamoviștii s-au dezumflat rău de tot după eliminarea din Cupa României. Elevii lui „Guriță” au avut probleme la construcție, iar pe ultimii 25-30 de metri s-au mișcat în reluare. Meciul a fost frumos, cu ritm, în special în cel de-al doilea mitan. Din păcate, la final s-a vorbit mai mult despre arbitraj. Centralul Istvan Kovacs a început bine jocul dar l-a finalizat în stilul său, controversat. Maxi Oliva trebuia eliminat după o intrare criminală la Momcilovic, cartonaș galben pentru Nedelcearu după un atac dur la Alibec și cum mai avea unul era de… roșu, Pleașcă a fost lovit cu cotul în figură înainte de golul de 1-1 și se impunea cartonaș roșu pentru jucătorul lui Dinamo, iar faultul făcut de Pintilii asupra lui Patrick Petre trebuia sancționat cu penalty. Ce greșeli, ce greșeli!

FCSB și Dinamo ne-au oferit un meci care s-a ridicat peste media campionatului. A avut ritm, nerv, tensiune, cartonașe, eliminări, goluri, de toate. Antrenorul Reghecampf a făcut ce-a făcut și a adus echipa spre vârful de formă. „Roș-albaștrii” au avut energie și atitudine cum nu am prea văzut la ei în acest campionat. Aici s-a făcut diferența.
De cealaltă parte, Dinamo a fost doar umbra echipei care în urmă cu două săptămâni speria pe toată lumea. Cosmin Contra și ai săi nu mai știu calea spre victorie de vreo patru meciuri. Eliminarea din Cupă, cu Craiova, le-a turnat plumb în picioare. „Câinii” nu au avut vlagă de parcă așteptau să se termine campionatul, nu să se bată pentru titlu.
Păcat de erorile lui Istvan Kovacs. A început meciul bine, a lăsat să curgă jocul, nu a avut ezitări dar cu cât meciul se îndrepta spre final cu atât greșea mai mult. Ciudat, zău așa. Pe dinamoviști i-a iertat de două cartonașe roșii clare ca lumina zilei și nu a dat penalty la faultul comis în careu de Pintilii asupra tânărului Patrick Petre. Suficient ca lumea să vorbească mai mult despre arbitraj și mai puțin de calitatea partidei. 🙁
Cât despre șansele la titlu, FCSB a rămas în cărți. Dacă va recupera acasă înfrângerea cu Viitorul pot spune că este principala candidată la laurii de campioană. Cât despre Dinamo, „câinii” ar mai avea ceva șanse să spere cu condiția să lege două victorii consecutive în etapele care urmează. Altfel vor spune „pa” la campionat!