Daum și Pițurcă? La națională, Piți e beton!

aprilie 5, 2017 in Națională

Selecționerul Victor Pițurcă poate fi, din nou, una din variantele de luat în calcul pentru postul de selecționer al naționalei României!

Unul dintre argumentele invocate pentru păstrarea selecționerului Christoph Daum la echipa națională este și salariul. Surprinzător, nu? 🙂 „Comparativ cu salariul lui Victor Pițurcă, contractul lui Daum este cu 10-12 la sută mai mare”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF, la Sport.ro. Un motiv hazliu de păstrare a lui Daum dar ca argument nici pomeneală. Comparând palmaresurile celor doi selecționeri, Piți este beton. Daum nu a bifat vreo calificare având rezultate notabile doar la nivel de club. În schimb, Pițurcă are în CV două calificări la Campionatul European, performanță pe care n-a mai realizat-o niciun alt selecționer pe banca „tricolorilor” și, atenție, 52 de victorii în 95 de partide. Un procent de aproape 55 la sută. Și când te gândești că, la un moment dat, Piți era acuzat de prea multă strategie și joc defensiv. Clar, comparația nu ține. Dimpotrivă. Diferența uriașă de performanțe, la nivel de națională, ar fi trebuit să însemne un salariu mai mic pentru Daum. Cel puțin cu 10-12 procente ca să nu spun mai mult. 🙂 Nu-i așa?

Jos pălăria pentru performanțele realizate de Christoph Daum la cluburile unde a antrenat de-a lungul carierei. Campion cu FC Köln, VfB Stuttgart, Beșiktaș Istanbul, Austria Viena și Fenerbahce Istanbul, vicecampion cu FC Köln, Bayer Leverkusen și FC Bruges. Din păcate, la nivel de echipe naționale are cifra ZERO. Poate cea mai importantă cifră de care trebuia să țină seama Federația Română de Fotbal (FRF) atunci când l-a ales ca selecționer al reprezentativei României. 🙁
Faptul că președintele Burleanu îl susține în continuare pe Daum, deși rezultatele din preliminariile CM 2018 sunt dezamăgitoare, este ciudat, de neînțeles. Nimic mai mult. Șeful Federației a greșit însă când în apărarea selecționerului Daum a invocat salariul. „Comparativ cu salariul lui Victor Pițuecă, contractul lui Daum este cu 10-12% mai mare. Dar Daum nu are diurnă în contract, în timp ce Pițurcă avea diurne și bonusuri. Are doar un contract fix cu 10-12% mai mare decât al lui Pițurcă”, a spus Burleanu la Sport.ro. (http://www.sport.ro/nationala/exclusiv-burleanu-s-a-razgandit-nu-este-momentul-sa-i-prelungim-contractul-lui-daum-ce-salariu-are-selectionerul.html)
Doar cu 10-12 procente mai mare? Fără diurnă și bonusuri? 🙂 Păi nici nu încape comparație între valoarea de selecționer a lui Victor Pițurcă și cea a lui Christoph Daum. Germanul are o victorie, trei egaluri și două înfrângeri, iar golaverajul pozitiv de 6-5 este doar o palidă consolare. Diferență ca de la cer la pământ. Piți a lăsat în spate un palmares impresionant cu 52 de victorii, 23 de remize și 20 de eșecuri, golaverajul său general fiind de 159-80. Pițurcă este selecționerul cu cele mai multe meciuri la cârma României (95), fiind urmat în top de Anghel Iordănescu (84) și Mircea Lucescu (58). Și mai important, i-a dus pe „tricolori” de două ori la europene.
Oare mai încape comparație cu herr Daum? Nu prea !!!