Gata. Bateți Ungaria!

martie 22, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Adi Mutu poate reduce la tăcere agitația excesivă creată în jurul meciului Ungaria - România. arde-i, Mutule!

Adi Mutu poate reduce la tăcere agitația excesivă creată în jurul meciului Ungaria – România. Arde-i, Mutule!

Naționala României este gata pentru confruntarea cu Ungaria. Un meci a cărui tensiune a atins cote inimaginabile din cauza provocărilor șovine și extremiste. Civilizat este să nu reacționăm la astfel de provocări însă nici nu poți încasa bobârnace la infinit de la unguri. Ultimul: pe străzile Budapestei au apărut afișe cu mesajul „Vă decapităm!”. „Tricolorii” sunt pregătiți de joc. Echipa este motivată, iar astfel de acte demente precum cel cu afișul se transformă într-un plus de dorință pentru a rezolva meciul cu o victorie. Mutu, în calitate de purtător al tricoului cu nr. 10, trebuie să dea tonul. Așa cum a făcut Hagi în vara lui 1999 atunci când România a învins, pentru prima dată în istorie, Ungaria. Hai România!

Atmosferă extrem de tensionată la Budapesta. Miting organizat de partidul extremist „Jobbik” – acțiune de protest împotriva FIFA însă am curaj să pariez că vor exista scandări antiromânești. Afișe cu amenințări pe față la adresa românilor gen „Vă decapităm!”. Era de așteptat. La comportamentul grosolan pe care-l are Budapesta față de România, de ani buni, astfel de acte cu proteste și afișe sunt precum acele aruncate-n carul cu rele.
Am sperat să nu se ajungă la așa mizerii pentru că este vorba doar de un meci de fotbal. Să dea Domnul să fie bine însă mă tem sincer pentru integritatea românilor care au avut curajul să mergă la acest joc chiar dacă nu vor avea acces în tribune.
Selecționerul Victor Pițurcă cunoaște foarte bine toate aceste detalii extrafotbal. Nu întâmplător a gândit echipa în jurul lui Adrian Mutu. Naționala are nevoie de curaj, obrăznicie și tupeu, calități de care Adi Mutu se bucură din plin. În plus, Mutu are pe spate nr. 10. Un număr care obligă. Un număr lăsat moștenire de Gică Hagi, căpitanul echipei naționale care a reușit prima victorie din istorie în fața Ungariei. Acel memorabil 2-0 din 5 iunie 1999!
Ungaria – România, un meci cu o istorie agitată. Mereu a existat câte un motiv dincolo de fotbal. dar vremea vorbelor a trecut. „Tricolorii” au puterea să facă un meci mare și să ia toate punctele. Gata. Bateți Ungaria și întoarceți-vă cu bine acasă!
P.S. Ungaria – România, ora 21:30, în direct la TVR 1!