Gașca de șoc

martie 18, 2012 in Liga 1

Sportul detonează bomba campionatului: 3-1 cu Dinamo, în „Groapă”. Ce le faci Isăilă de joacă așa de bine? 🙂

Dacă e să aleg farmecul vieții în fotbal, astăzi, aș spune așa: Sportul Studențesc! Micuțul club din Regie a făcut praf și pulbere gărgăunii dinamoviștilor de… Liga Campionilor. 🙂 O echipă mică dar cu sufletul cât un munte. Pentru că joacă un fotbal curat și cinstit. Departe de mizerii și sforării. Niște tineri de valoare și onoare care țin sus steagul celui mai productiv centru de copii și juniori din România. O gașcă deloc nebună chiar dacă porecla de renume i-a scos din anonimatul mediatic. Unul nedrept. Trupa antrenată de Isăilă este mai degrabă gașca de șoc din Ligii 1. Faptul că a umilit Dinamo, cu 3-1, chiar în „Groapă”, este o dovadă, nu?

După Ceahlăul și Brașov, Sportul a făcut praf și pe Dinamo. O victorie de zile mari în condiții speciale. Antrenorul Daniel isăilă abia a putut să încropească un grup de jucători cu care să se prezinte la mecii. Dacă a apelat și la elevul Răzvan Popa (14 ani) vă dați seama în ce situație s-a aflat Isăilă. O dovadă că la Sportul, în ciuda problemelor de ordin financiar, continuă să apară jucători de calitate, fotbaliști de perspectivă.
Pentru Dinamo putea să fie și mai rău. Cu doar 10 jucători valizi, Isăilă a improvizat o echipă pe care mulți o vedeau în genunchi. N-a fost deloc așa. Dimpotrivă. Deși „roș-albii” au deschis repede scorul, prin Marius Niculae (min. 2), „studenții” i-au făcut să alerge cu limba scoasă după minge dar și după… ei. Un fotbal modern, cu elan și dăruire. Pur și simplu te frecai la ochi și nu-ți venea să crezi ce este pe teren dar mai ales pe tabela de marcaj.
Efectul rezultatului de sâmbătă seara este devastator pentru „câinii” pregătiți de Liviu Ciobotariu. Din punct de vedere psihic, Dinamo e praf. A pierdut primul loc în clasament și am senzația că nu mai poate duce trena în etapele următoare. „Ciobi” este dezamăgit și după cum l-am văzut că arăta la declarațiile de după meci parcă se gândea la demisie. Nu cred că e cazul după ce tot cu el Dinamo a defilat în turul de campionat. Dar presiunea titlului e mare, iar mirajul grupelor UEFA Champions League e și mai mare. Uneori de nesuportat.
Cât despre Sportul, jos pălăria. Cu un patron despre care am mai spus și cu alte ocazii că este deștept, Vasile Șiman, clubul din Regie își consolidează statutul de școală pentru talente. Centrul de copii și juniori adună copiii cu har, antrenorii de acolo știu cum să-i formeze pentru fotbalul profesionist, iar după afirmare și confirmare unii dintre ei ajung să fie transferați la alte grupări pentru sume importante după investiții minime. Vezi cazurile deja celebre Mazilu, Varga sau Tibi Bălan.
În acest moment, Sportul Studențesc este gașca de șoc din acest sezon de Liga 1. Nu „gașca nebună” pentru că asta ar însemna instabilitate și țăcăneală la cap. Adică poți bate pe oricine și poți pierde la oricine. Nu. Cu trei victorii din trei în acest sezon, Sportul este gașca de șoc care sperie Liga. Bravo băieți, bravo Isăilă!