Wesley bagă Vasluiul în cărți!

martie 20, 2012 in Liga 1

Cu 50 de goluri în 99 de meciuri, Wesley este de departe cel mai bun marcator străin din istoria campionatului.

Nu este un sezon nebun ci doar unul fără favoriți siguri. Până mai ieri se arăta cu degetul doar spre Dinamo, CFR Cluj și Rapid. După rezultatul-șoc din „Groapă”, unde Sportul a umilit Dinamo, Steaua s-a apropiat amenințător de podium. Și nu numai. Hattrick-ul lui Wesley, care a bătut singur Ceahlăul lui „Pinalti” chiar sub Pietricica, aduce Vasluiul în cărți pentru titlu. O echipă tenace, bine organizată, care după venirea antrenorului Augusto Inacio are un joc european, modern dar mai ales eficient. Suficient ca să dea fiori celor care se cred deja campioni!

Rezultatul-șoc de la Chiajna, unde Concordia a îngenuncheat Rapidul (1-0), dar mai ales bomba din „Groapă”, Dinamo-Sportul Studențesc 1-3, a aruncat în aer calculele chibiților. Dinamo a pierdut poziția de lider al Ligii 1 în favoarea CFR-ului, iar Steaua și Vaslui emit pretenții din ce în ce mai mari. Galopul de sănătate pe care mulți îl vedeau la Dinamo a rămas o iluzie. Acum orice punct se joacă pe viață și pe moarte. Mai ceva ca-n filme!
Dacă despre Steaua am mai vorbit astăzi vreau să comentez ascensiunea Vasluiului. Speranțele lui Adrian Porumboiu la o mare performanță sunt mai mult decât îndreptățite. Schimbarea antrenorului Viorel Hizo cu portughezul Augusto Inacio a fost o mutare deșteaptă. Nu am nimic cu nea Viorel, un om de onoare, însă jocul echipei era lent, previzibil și ineficient. Inacio a adus plusul de viteză așteptat dar și o mai mare concentrare pe faza ofensivă acolo unde Wesley, bine servit de Sânmărtean și Adailton, face legea.
La Piatra Neamț, FC Vaslui nu a avut mari probleme. „Galben-verzii” au arătat cine este șeful în Moldova. După ce la mijlocul săptămânii trecute au eliminat pe Oţelul din Cupa României (3-2 chiar la Galaţi), luni seară, elevii lui Inacio au făcut instrucţie și cu nou-promovata Ceahlăul. Wesley a fost din nou gura de foc a vasluienilor. A marcat de trei ori și a ajuns la a treia triplă în actuala ediție a Ligii 1. Astfel, Wesley a ajuns primul în clasamentul golgheterilor cu 18 reușite. Un regret în plus pentru Gigi Becali care în iarnă l-a dorit cu insistență la Steaua.
FC Vaslui trebuie să fie luată în serios. Mai mult ca niciodată. Echipa este omogenă, a adunat suficientă experiență și mult tupeu. Da, tupeu. Un ingredient care i-a lipsit în sezoanele trecute. Un atu care vine tot din pregătire, din antrenamente, de la tehnician dar mai ales din victorii. Tot ceea ce spun se vede pe teren, FC Vaslui câștigând totul în 2012, la fel ca Steaua și Sportul.
Pentru echipa lui Inacio urmează un program de foc: cu Brașov (acasă), Dinamo (deplasare) și Rapid (acasă, în Cupa României). O triplă cât un sezon. În special în Cupă, acolo unde Vasluiul nu mai depinde de rezultatele celorlalte echipe ci doar de ceea ce face pe teren!