„Furnicuța” cucerește Parisul!

mai 27, 2014 in Tenis

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Zâmbetul ei a cucerit deja Parisul!

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Zâmbetul ei a cucerit deja Parisul!

Simona Halep s-a simțit bine și a debutat cu dreptul la Roland Garros. „Furnicuța” a demolat-o pe Alisa Kleybanova în doar 56 de minute: 6-0, 6-2. Lovituri perfecte din orice poziție și doar șase greșeli neforțate. Un succes de moral pentru ceea ce va urma la Paris mai ales că Simonica a debutat pe centralul „Philippe Chatrier”. Poate o fi un semn pentru marea finală! 🙂 Nu demult, la Madrid, a făcut cel mai bun turneu din carieră. Avem speranțe mari. Totuși, Roland Garros e altceva, e mult mai sus, e un turneu de Grand Slam. Dovadă că surprizele pot apărea oricând: campioana din 2011, Na Li, a plecat acasă. Halep putea să dea peste chinezoaică în semifinale. Dar mai are de tras. „Furnicuța” o întâlnește în turul 2 pe englezoaica Heather Watson. Avem speranțe. Simonica a cucerit deja Parisul!

Nu am avut emoții în privința calificării în turul 2. La Madrid, Simona Halep a făcut cel mai bun turneu din carieră. La Paris, vom avea o confirmare dar la un nivel mai mare. De Grand Slam!
Fata asta este fenomenală. Joacă din ce în ce mai bine. Mai avea puțin și mătura zgura de pe centralul parizian cu rusoaica Alisa Kleybanova. Pur și simplu a demolat-o cu un năucitor 6-0, 6-2 la seturi. Un joc pefect, cu puține greșeli. Doar șase!
Mi se pare mai interesantă o altă premieră. Simonica a jucat pentru prima dată de când se află în circuitul WTA pe arena centrală „Philippe Chatrier”. Un gest de respect al organizatorilor față de frumoasa care este numărul 4 mondial. Poate și un semn. Cum s-a întâmplat în 1978. Tot aici, celebra Virginia Ruzici, astăzi managerul Simonei Halep, câștiga prețiosul trofeu.
„Furnicuța” este un fenomen. Dincolo de candoarea degajată în orice moment, Simona Halep arată o forță mentală cum nu am mai văzut de mult la un sportiv din România. Asta îi dă încredere și putere. Chinezoaica Na Li a fost trimisă acasă așa că Simonica nu mai dă peste ea în semifinale, iar drumul spre marea finală devine un pic mai ușor.
Teoretic. Practic, cel mai greu meci este cel care urmează: cu englezoaica Heather Watson. Simona Halep este în mare formă, iar asta uimește Parisul. E de bine! 🙂