Fotbal dezintegrat

mai 26, 2014 in Liga 1

de parcă nu avea atâtea belele pe cap, fotbalul românesc pare să intre într-o criză de proporții:  lipsa banilor. Urmează falimentul?

De parcă nu avea atâtea belele pe cap, fotbalul românesc a intrat într-o criză de proporții: lipsa banilor. Urmează falimentul?

Reghe a plecat la arabi, iar câțiva jucători importanți ai Stelei sunt pe picior de… transfer. La Pandurii, Erico da Silva, Alex dos Santos şi Sipo Bohale sunt deja în avion, iar alți jucători cu salarii mai mari îi vor urma în scurt timp. Dinamo a băgat insolvența. Vasluiul și Corona s-au dezintegrat și au dispărut de pe harta fotbalului românesc. Din păcate, criza financiară pune în mare dificultate orice grupare. Chiar și un club ca Steaua care în ultimii ani a câștigat o căruță de bani. Un semnal de alarmă care trebuie analizat. Fotbalul românesc merge spre dezintegrare. Nu este o constatare ci o stare de spirit generată de ceea ce se întâmplă pe acest final de sezon. Fără bani nu se poate face performanță, iar investitorii nu prea dau din coate ca să bage bani în fotbal de frică să nu se trezească peste noapte cu un „dosar” deocheat în cap!

Plecarea antrenorului Laurențiu Reghecampf la Al Hilal (Arabia Saudită) va lăsa urme adânci la Steaua. Se aude că Reghe va lua cu el trei jucători de încredere: Pintilii, Szukala și Adi Popa. Așa se aude dar știți bine că nu iese fum fără foc. Plus Tătărușanu, Tănase și Gardoș, doriți de echipe mari din Europa, am făcut deja o listă cu șase nume importante în prag de transfer.
Indiferent ce se întâmplă cu Steaua, chiar dacă rămân toți jucătorii sigur nu va mai fi… Steaua. Șocul plecării lui Reghe va lăsa urme adânci și greu de acoperit până la startul noului sezon. Plus timpul de acomodare pentru noii veniți.
Și la Pandurii s-au învolburat apele. Trei jucători importanți și-au luat adio de la gruparea gorjeană: Erico da Silva, Alex dos Santos şi Sipo Bohale. Curățenia de vară va continua cu un alt „lot”, ceva mai mare, în care vor intra fotbaliștii cu salarii mari.
La Dinamo insolvența anunță vremuri grele. Noroc cu președintele Anghelache care a rezolvat două contracte grase de sponsorizare care bagă în contul „câinilor” niște milioane de euro. Dacă se mai ia ceva din transferuri poate, poate…
Vasluiul și Corona au devenit niște amintiri după ce s-a ales praful de tot. Destine sugrumate instantaneu din cauza lipsei banilor. Din păcate, o situație prea des întâlnită în ultima vreme!