„Furnicuța”, cu gândul la „sferturi”!

iunie 1, 2014 in Tenis

Simona Halep i-a impresionat cu performanțele ei pe iubitorii de tenis din întreaga lume. Roland Garros ar fi primul trofeu de... Grand Slam!

Simona Halep i-a impresionat cu performanțele ei pe iubitorii de tenis din întreaga lume. Roland Garros ar fi primul trofeu de… Grand Slam!

Simona Halep a ajuns în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce, sâmbătă, a făcut-o una cu… zgura pe spanioloaica Maria Teresa Torro Flor. Cu mingi plasate matematic și cu foarte puține greșeli. Gândul îi zboară la „sferturi” unde va fi infinit mai greu. „Furnicuța” va da peste un „elefant”, americanca Sloane Stephens, o adevărată forță a naturii. Halep are un palmares negativ în întâlnirile cu Stephens (1-2), dar speranțele sunt mari pentru că singura victorie a fost pe zgura de la Barcelona, în 2012. Simonica are tupeu de campioană pentru că știe ce poate. Am mai spus asta. Nu este o laudă ci un atu. „Furnicuța” trebuie să profite de forma bună în care se află și să meargă mai departe. Dincolo de fileu se văd „sferturile” de la Roland Garros!

Cu o șepcuță haioasă trasă pe ochi, mov, de culoarea rochiței, și un maieu portocaliu care îi evidenția trasăturile de fată frumoasă, Simona Halep părea o zvârlugă gata să cucerească Parisul. Și a reușit. Încordarea feței din timpul unui ghem era imediat acoperită de un zâmbet discret. Suficient cât să atragă simpatia fanilor. 🙂
„Furnicuța” a mai făcut un pas spre marea finală. A ajuns în „optimi” după un meci în care diferența a făcut-o geometria mișcărilor și precizia matematică a mingilor trimise în terenul adversarei. Maria Teresa Torro Flor nu a avut nicio șansă, iar scorul final o arată din plin: 6-3, 6-0.
La un moment dat, Simonica a servit la fel de tare ca Rafael Nadal: 173 km/h. Ce forță! Un semn bun înaintea întâlnirii cu Sloane Stephens. Noua Serena. O jucătoare cu un gabarit atipic acestui sport. Un pachet de mușchi. Mai bine se ducea la lupte. Te sperie doar când te uiți la ea, dar să mai joci și tenis. „Furnicuța” a învins-o o singură dată în cele trei întâlniri directe, dar s-a întâmplat pe zgură. Cum la Roland Garros se joacă tot pe zgură chiar are șanse mari la victorie.
Nu va fi ușor cu Stephens însă Simona Halep are suficientă experiență ca să meargă mai departe. Ea știe bine ce și cât poate, iar asta îi dă o și mai mare încredere. Nu întâmplător este considerată favorita nr. 1 de la Roland Garros. Dar asta n-ar trebui să conteze prea mult în calculele Simonei. Totul se va juca acolo, pe terenul de zgură, departe de calcule și pronosticuri.
„Furnicuța” își vede însă de ale ei și încet, încet, se îndreaptă spre sferturile de finală!