Florin Motroc, prințul deșertului!

mai 30, 2014 in Internaţional

Florin Motroc a cucerit titlul în Bahrain cu SC Riffa. Un campion adevărat!

Florin Motroc a cucerit titlul în Bahrain cu Riffa SC. Un campion adevărat!

Un antrenor despre care vorbește puțin și face mult. Fotbalul românesc s-a făcut că nu-l bagă în seamnă și așa a luat calea străinătății. Departe de casă, departe de familie, departe de cei dragi. Dar nu s-a plâns, iar atunci când lacrimile i-au învins răbdarea au fost uscate de soarele deșertului. A ales lumea arabă, o lume pe cât de diversă pe atât de dominată de rigorile religiei musulmane. Două sezoane consecutive echivalente cu două titluri: Shabab Al Ordon (Iordania, 2012 – 2013) și, acum, cu Riffa SC (Bahrain, 2013 – 2014). O performanță extraordinară pornită aproape de la zero. O luptă cu un fotbal în care pasiunile șeicilor înving echilibrul, pragmatismul și legile sportului. Dar el i-a convins că duce echipa pe calea cea bună. În seara asta, Florin Motroc sărbătorește titlul cucerit cu Riffa SC. Florin Motroc, un rapidist care a ajuns prințul deșertului!

Cel mai plăcut lucru pentru un campion este atunci când își depășește profesorul sau părintele. Florin Motroc a depășit cu performanțele sale realizările marelui Ion Motroc. O răsplată peste ani pentru cel care i-a dat viață și l-a învățat cum să urce pe piramida marii performanțe. Acolo sus, unde se avântă vulturii!
Fotbalul românesc l-a ținut departe. Pe nedrept. În loc să ajute aici, în țară, Florin Motroc a fost împins de viață spre lumea arabă. O lumea ciudată, la prima vedere, dar interesantă pentru cei care au avut ocazia s-o cunoască mai bine.
În Iordania chiar a luat titlul din piatră seacă. Fără cine știe ce buget, cu mulți jucători amatori, iar după cei profesioniști umbla cu arcanu’ ca să-i țină la echipă. Nu s-a plâns, nu a disperat, a muncit pe brânci, iar cu ajutorul lui Dumnezeu a căștigat campionatul. Acum un an…
Istoria s-a repetat aproape la indigo în Bahrain. Un pic mai multă presiune că doar a fost adus să câștige titlul. Florin Motroc nu a ezitat și s-a pus pe treabă. A dominat campionatul, iar în seara asta și-a văzut visul cu ochii: Riffa SC a devenit campioana Bahrain-ului!
Ne întrebăm de ce astfel de oameni, care fac performanțe la alții, nu sunt integrați în sistemul competițional din România. Faptul că există o diferență salarială mare între fotbalului arab și cel de la noi este important însă o națională de juniori sau tineret reprezintă o provocare de nerefuzat. Federația ar face bine să ia contact cu astfel de tehnicieni și să încerce să-i convingă că are nevoie de ei. Cu adevărat!
Altfel, Florin Motroc rămâne un rapidist sută la sută. Un rapidist care nu uită de unde a plecat și unde a ajuns. Un rapidst care a devenit prințul deșertului. Felicitări!