„Furnicuța” dărâmă „copia” Serenei!

iunie 2, 2014 in Tenis

Simona Halep și zâmbetul unei „Furnicuțe”. Încet și sigur a ajuns în „sferturi” la Roland Garros!

Simona Halep sau zâmbetul unei… „Furnicuțe”. Încet și sigur a ajuns în „sferturi” la Roland Garros!

Simona Halep s-a calificat în „sferturi” la Roland Garros. Nu ușor, cu ceva emoții, dar s-a calificat în stil de mare campioană. „Furnicuța” a pus-o jos pe Sloane Stephens, un fel de „Serena 2” în tenisul mondial. O forță a naturii, un corp făcut numai din pachete de mușchi, dar prea rigidă în mișcări. Simonica a făcut ceea ce a știut mai bine: încredere în lovituri și matematică. La prima vedere, scorul clar de 6-4, 6-3 ne spune că n-a avut probleme însă ceva emoții au fost mai ales în setul doi. „Furnicuța” nu s-a speriat atunci când și-a pierdut serviciul și imediat a replicat printr-un break de moral. La final a zâmbit așa cum o știm, ca o ștregăriță cu privirea senină. Simonica a ajuns în sferturile de finală și mai are trei obstacole până la paradis: trofeul de la Roland Garros!

E greu să îți găsești cuvintele atunci când vrei să scri ceva despre Simona Halep sau victoriile ei. Încerci să cauți cele mai provocatoare superlative pentru că fata asta le merită cu prisosință.
La Roland Garros a venit rândul americancei Sloane Stephens (nr. 19 WTA). O adevărată forță care, atunci când o privești, te face să uiți de grația feminină. Simonica a lăsat deoparte toate aceste aspecte ce țin de comentariu, nu de sport. Diferența a făcut-o însă pe dreptunghiul cu zgură în stil de mare campioană.
Momentul crucial s-a consumat în primul set, la 4-4. Simona Halep a reușit break-ul care a condus-o spre victoria în set. Stephens nu a cedat și s-a agățat de fiecare minge. Americanca ne-a uluit cu contrastul dintre frumusețea loviturllor și aspectul fizic impunător. Mai degrabă de culturistă decât de jucătoare de tenis. 🙂 Până la urmă a ieșit bine, iar diferența s-a făcut în două seturi. În special la break-uri unde Halep a avut un procentaj de sută la sută în mingile decisive. Parcă șase.
„Furnicuța” nu se va opri aici. De asta putem fi siguri. Prin prezența în „sferturile” de la Roland Garros, Simonica își egalează cea mai bună performanță într-un turneu de Grand Slam. Chiar în acest an, la Australian Open. Acum va fi altfel pentru că Simona Halep e pe val.
Când dărâmi „copia” Serenei Williams pe poți gândi la orice!