Fotbalul, în lumea lui „DOAR”!

august 22, 2016 in Special

Farsa făcută Stelei nu ține loc de trofee, de meciuri spectaculoase sau de calificări europene. DOAR munca le rezolvă pe toate!

Farsa făcută Stelei nu ține loc de trofee sau de calificări europene. DOAR munca le rezolvă pe toate!

Doar Dinamo… Doar „X”, doar „Y”, doar „Z”. Starea fotbalului românesc reprezintă starea societății. Radicalizarea lumii în care trăim, pe diferite teme, duce inevitabil și la radicalizarea aspirațiilor din fotbal, din sport în general. Ironia coregrafiei de la meciul Steaua – City trădează preocuparea unora DOAR de capra vecinului, care trebuie să moară cu orice preț, în loc de cum să facă performanță. Vorba proverbului: „Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”. Culmea este că tocmai cei care fac asta se supără tare de tot atunci când li se „confiscă” jucăriile. Dinamo a fost dominată copios în „Marele Derby”, Dinamo nu a mai câștigat un trofeu de ani buni, Dinamo nu a mai ajuns în competițiile europene de nu mai știm când, dar șefii acestui club rânjesc cu gura până la urechi după farsa făcută Stelei și vorbesc despre frustrare. După lista rușinii semnată de 17 Nentori, Knattspyrnufelag, Elfsborg şi Nijmegen le-a mai rămas coregrafia… „DOAR”. DACĂ se trezesc la realitate vor câștiga din nou trofee!

De ani buni Steaua spală rușinea fotbalului românesc în Europa. Și adună puncte. Multe, puține, alea câte sunt dar au fost bune. Și pentru CFR, și pentru Urziceni, și pentru Oțelul, și pentru alții. Probabil la fel se va întâmpla și în acest sezon.
S-a făcut un scandal cât casa după acest 0-5 cu Manchester City. Scorul deranjează, corect, dar ce echipă din Liga 1 putea să reziste elevilor lui Guardiola? Niciuna. În timp ce Steaua juca cu City „cârcotașii” aflați în fața televizorului îi înjurau de mama focului pe „roș-albaștrii” DOAR ca să pară mai interesați. Că altă motivație nu prea aveau. Frustrarea provocată de insuccese repetate provoacă o stare de spirit păguboasă. 🙁
Antrenorul Ioan Andone vorbea la un moment dat despre câștigarea titlului. Normal, firesc pentru un club de talia lui Dinamo. Dar un drum ușor în Europa vine DOAR dacă România are un coeficient de țară care să permită campioanei la zi o poziție privilegiată la tragerea la sorți. În aceste condiții, orice punct adus de Steaua în actualul sezon european reprezintă un plus.
DOAR că la noi contează mai mult răul vecinului decât posibilitatea de a face ceva bun împreună. Fotbalul românesc are nevoie urgent de rezultate spectaculoase, de performanțe notabile care să-l scoată din mediocritate. Umilirea publică a unei reprezentante în Europa dă satisfacție fanilor dar nu rezolvă problemele de la echipă. Trofeele și jocul de calitate vin DOAR prin muncă, nu prin coregrafii ridicole sărbătorite ca la marile realizări cincinale. Dar asta e România, ăsta e fotbalul!