Falimentul Costea

noiembrie 20, 2011 in Liga 1

„Am făcut noi ceva?”, par să spună frații Costea. Steaua, o pălărie prea mare pentru ei!

Veniți la Steaua cu surle și trâmbițe, frații Mihai și Florin Costea riscă să plece pe ușa din dos a vestiarului Stelei. Nu s-au acomodat cu echipa, principala explicație fiind atitudinea lor față de fotbal, față de noțiunea de profesionism. Superficialitate, aroganță, lipsă de respect față de colegi și suporteri sunt cuvintele la zi care definesc cel mai bine activitatea celor doi frați la Steaua. Paharul s-a umplut. Despărțirea este iminetă. Nimeni nu mai vrea să le accepte ifosele de vedete doar cu… numele. La ce-au făcut, asta au avut!

Mihai și Florin Costea și-au trecut în cont încă un episod jenant în cariera lor. O evoluție penibilă la Piatra Neamț, cu Ceahlăul. Una în dorul lelii. La fie ce-o fi. Departe de ceea ce credea lumea despre ei. O confirmare a teoriei șefului Ligii, Dumitru Dragomir, care îi avertiza pe cei de la Steaua încă din vară că nu vor face performanță cu jucători transferați de la echipe retrogradate.
Povestea celor doi frați la Steaua este presărată de numeroase enigme și ciudățenii. La început Mihai a fost ok și părea să se integreze. Până a venit Florin. De atunci s-a cam rupt totul. Glumele proaste, relația tensionată cu colegii și în ultimele săptămâni chiar cu patronul Gigi Becali au accelerat dezastrul.
Tartorul este Florin Costea. Celor de la Steaua trebuia să li se aprindă beculețul încă de la semnarea transferului. Dacă vă aduceți aminte, Florin a venit îmbrăcat cu un tricou de la casa de modă „Dolce and Gabbana” care avea în față o poză cu două girafe ce făceau sex. Ce vroia să arate Florin Costea? Cine e marele „trăgător” la… poartă sau ce? Un gest de duzină, golănesc, care arată cât de ușor se fac transferurile în România. Fără să se țină cont de caracterul și atitudinea jucătorului dincolo de stadion.
Presa a relatat pe larg numeroase momente jenante cu cei doi pe post de „eroi”. Mihai și Florin și-au scos din sărite coechipierii. Ba îi loveau cu piciorul peste brațe când făceau flotări la antrenamente, iar la dușuri îi atacau cu… săpunul. Ca la pușcărie. Tot în presă s-a scris pe larg despre nopțile petrecute la poker alături de alți colegi pe care au reușit să-i corupă la prostii. Gesturi și atitudini care nu au nimic în comun cu marea performanță. O mentalitate de jucători de duzină. Așa au ajuns ca spectatorii să-i huiduie la fiecare atingere a mingii.
Una peste alta, transferurile lui Mihai și Florin Costea reprezintă un faliment. Un faliment al celor care fac achiziții de jucători la televizor fără a verifica, măcar de formă, caracterul acestora. Poți să ai valoare cu carul, dacă nu ai caracter degeaba. Bine ar fi ca Steaua și alte cluburi din fotbalul românesc să învețe ceva din acest episod penibil. Cât despre Mihai și Florin Costea pot afirma că dacă nu își schimbă comportamentul vor ajunge să joace prin ligile inferioare. Dacă vor mai găsi loc și acolo…