Aroganți și milogi

noiembrie 18, 2011 in Liga 1

Bilete de 1 leu pentru fanii „ceferiști”. Cei de la „U” plătesc de 150 de ori mai mult. Ce mizerie!

Maniera în care clubul CFR Cluj îi tratatează pe rivalii de la „U” ne arată fața murdară a fotbalului în cea mai pură formă de manifestare. Suporterii lui „U”, în postură de „oaspeți”, sunt nevoiți să plătească prețuri exorbitante pe bilete. De la 150 de lei în sus. Cu certitudine cele mai scupe din istoria Ligii 1. CFR, pe post de „gazdă”, nu s-a mulțumit cu acest tratament. Mai vrea și fani pro în tribune. Așa s-a ajuns ca prin Cluj oamenii CFR-ului să împartă bilete de… 1 leu. Nu pentru Ateneu… 🙂 O aberație a șefilor de la CFR transformată prea ușor în faptă reală. Rezultatul? Aroganți și cu mâna intinsă ca să aducă mai mulți suporteri decât cei de la „U”. Rușine!

Mereu am trăit cu senzația că șefii CFR-ului sunt niște gentlemani. Fals. Ceea ce au făcut cu biletele la meciul cu rivala locală „U” depășește orice fel de limită a bunului simț. Invocând legalitatea, unde nu li se poate reproșa ceva, boșii din Gruia au strivit  orice urmă de normalitate. De dragul de a vedea cât mai puține „șepci roșii” în tribune conducerea grupării „alb-vișinii” a fixat un preț rușinos pentru tichetele de acces la meci: între 150 și 250 lei.
Asta s-a întâmplat. Despre asta s-a mai vorbit până acum. Nu a fost însă suficient. Pentru a ridica aberația la rang de lege, cei de la CFR au început să le ofere propriilor fani un fel de invitatie-bilet de doar 1 leu. Mai mare rușinea. O bătaie de joc făcută, vezi Doamne, sub acoperirea regulamentului. Dar cu obrazul gros. Un obraz care refuză să crape de rușine. Un atentat adus noțiunii de spectacol, de eveniment sportiv, de suporter, de luptă în care competitorii să evolueze cu șanse egale, iar la final cel mai bun să câștige.
Sunt sigur că mâine, la ora 20:30, situația va fi exact invers de cum și-au dorit-o cei de la CFR. Suporterii lui „U” au găsit soluții să evite bătaia de joc la care au fost supuși. Am înțeles că unii au apelat la împrumuturi bancare, alții au donat sânge ca să facă rost de bani. Gesturi extreme făcute din dragoste pentru echipa favorită. Și vor fi suficient de mulți ca să le strice seara lui Paszkany și Mureșan.
O notă de zece conducerii lui „U”. Văzând măgăria cu biletele au refuzat protocolul, s-a solidarizat cu suporterii și în frunte cu patronul Florian Walter oficialii de la „U” Cluj și-au plătit biletele de acces. O căruță de bani. Un gest de demnitate care dă peste nas aroganței venite dinspre Gruia. În acelașii timp un gest care îi umilește total pe cei care s-au gândit că își vor umple buzunarele după acest derby al Clujului.
Sunt convins că până la urmă va câștiga fotbalul. Mai devreme sau mai târziu. Până atunci Federația, Liga, societatea civilă ar trebui să acționeze pentru a se evita astfel de mizerii. Porțile stadioanelor trebuie să rămână deschise, nu ferecate cu prețuri prohibitive!