Dupa 26 de meciuri si peste 1.000 de zile…

noiembrie 4, 2010 in Fotbal

Intr-o seara europeana, in Ghencea s-a auzit din nou „Steaua, victorie!”. Dupa patru ani de asteptare, „ros-albastrii” isi trec in cont o noua izbanda importanta in grupe. Un 3-1 cu Utrecht nu este de ici de colea. In primul rand este un rezultat al adevarului pentru cine joaca fotbal in Liga 1. Trupa din Ghencea este acum pe locul 2 in grupa K, din Liga Europa, si viseaza frumos. Cel putin pana la meciul cu FC Liverpool, din 2 decembrie. Cu bune si rele, Steaua continua sa ramana singura echipa de care suntem mandri in Europa!

Steaua a redescoperit farmecul victoriilor in grupele cupelor europene insa pentru asta a fost nevoie sa rabde patru ani si 26 de meciuri. O perioada dureroasa, presarata cu frustrari, intrebari, ciudatenii si cu multe scandaluri. Meritul apartine antrenorului Marius Lacatus care a decis sa preia Steaua intr-un moment dificil desi numerosi „analisti” il vedeau deja demis pana la prima ninsoare.
Laca incepe sa formeze o echipa competitiva. La Steaua rezultatele bune se vad mai repede in Europa. Sub comada „Fiarei”, „ros-albastrii” au dat trei goluri lui Napoli si, joi seara, alte trei lui Utrecht. Cu olandezii, Steaua s-a impus intr-o maniera entuziasmanta. Daca mai pun la socoteala penalty-ul refuzat de arbitrul rus Stanislav Suhina, pentru un fault la Surdu, si contraatacurile irosite cu seninatate pe finalul meciului cred ca victoria Stelei putea sa fie una mai clara.
Pe de alta parte, dupa cum s-a jucat in prima repriza, Steaua a trait cu emotii. Poate de aceea este atat frumos acest 3-1. Pentru elevii lui Lacatus greul abia acum vine. Meciurile cu Rapid, din campionat si cel din „sferturile” Cupei Romaniei, reprezinta examene pentru un intreg sezon. Un rateu poate insemna pierderea titlului, iar un al doilea ar insemna eliminarea din Cupa.
Singurul regret dupa confruntarea cu FC Utrecht vizeaza numarul mic al fanilor prezenti la meci. Atmosfera din tribune a fost frumoasa insa cu stadionul plin putea sa devina una fantastica. Poate vom avea parte de asa ceva la meciul cu Liverpool, probabil decisiv pentru prezenta Stelei in primavara europeana. Asta daca nu suspenda UEFA terenul din Ghencea dupa petardele aruncate, la inceputul partidei, din zona suporterilor de la „Peluza Sud”. Sa iti pui in dificulate echipa favorita, in mod intentionat, e curata nebunie dar si o mare prostie.