Incepe… „butoniada”?

octombrie 31, 2010 in Fotbal

Doar haz de necaz daca ne uitam un pic la ceea ce se intampla in Liga 1. Mirajul locului de Liga Campionilor pentru castigatoarei titlului, ultimul prijilegiu oferit de UEFA in sezonul viitor, i-a innebunit de-a binelea pe cei implicati in lupta pentru primul loc. Desi arbitrajele pareau sa intre in normalitate au aparut, din nou, rezultate dubioase care ne fac sa lansam o intrebare simpla: se umbla la butoane?

Dinamo s-a impus in fata Mediasului intr-o maniera cel putin ciudata. Cred ca formularea este corecta in raport cu cele petrecute pe teren. „Cainii rosii” au reusit sa intoarca rezultatul gratie unor decizii dubioase ale arbitrului Marian Balaci. De retinut ca in acel moment Gaz Metan era in avantaj pe tabela si lasa impresia ca detine controlul partidei.
Concret, Litu a fost eliminat, in repriza secunda, dupa ce cu putin timp inainte dinamovistul Scarlatache fusese iertat. Scarlatache merita cartonasul rosu pentru ca l-a lovit cu cotul in gura pe Litu. De penalty-ul oferit lui Andrei Cristea ce sa mai zic? Daca s-ar aplica regula la fiecare partida am avea cel putin 10 lovituri de la 11 metri pe meci.
Apoi la Galati. Daca in precedentele editii de campionat CFR a fost avantajata de arbitri nu pot fi de acord cu ideea ca in virtutatea acelor decizii clujenii trebuie sa plateasca acum. CFR a avut parte de un arbitraj controversat caruia, colac peste pupaza, i-a dat apa la moara. In special prin starea de nervozitate a jucatorilor. Totusi, arbitrul Istvan Kovacs l-a eliminat cu usurinta de Lacina Traore, in repriza secunda, care a incasat al doilea „galben” dupa o imbranceala obisnuita de careu cu Perendija.
Vineri, la emisiune, am vorbit in direct cu Vasile Avram, presedintele Cimisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), care ne asigura ca arbitrajele vor continua pe directia buna din ultima vreme. La cateva ore distanta, seful CCA avea sa fie contrazis de cele petrecute in meciul Dinamo-Gaz Metan (3-2), iar apoi, sambata, in Otelul-CFR (1-1).
E clar pentru multa lume ca apele incep sa se agite. Banii din Liga Campionilor dar mai ales ultima oportunitate de a juca direct in grupele acestei competitii, in sezonul 2011-2012, genereaza jocuri de culise care pot sa construiasca cu usurinta un nou dosar cu stampila DNA. Nimic nu este intamplator in fotbalul romanesc. Ramane de vazut pana unde se va ajunge. Se apasa pe „butoane” care mai de care. Domnilor presedinti, domnilor actionari, mai este loc si pentru fotbal?