„Dulăul” se întoarce. Episodul 4!

septembrie 28, 2012 in Liga 1

Hizo, omul chemat de Porumboiu ca să lupte pentru titlu. Din nou!

Un fel de telenovelă fotbalistică. Speriat de degringolada care a cuprins echipa, patronul Adrian Porumboiu n-a mai rezistat şi l-a (re)adus ca antrenor pe Viorel Hizo. „Dulăul” este la al patrulea mandat, în şase ani, cu FC Vaslui. Mână forte, fără compromisuri, Hizo reprezintă un fel de „stare de urgenţă” în vestiar. Situaţia de la Vaslui este una excepţională care impunea schimbarea pentru că aproape toate obiective stabilite la început de sezon au fost ratate. Grupele Ligii Campionilor sau ale Ligii Europa? Adio! Cupa României? Adio! A mai rămas doar campionatul. Dar şi aici lucrurile merg prost. „Dulăul” Hizo va aduce ordine şi disciplină. De asta să fiţi siguri. Rămâne de văzut dacă până la finalul turului va redresa jocul şi atitudinea echipei. Începe episodul 4…

Adrian Porumboiu trebuia să mute. Să schimbe ceva pentru că altfel se alegea praful de bani şi muncă. Varianta Marius Şumudică s-a consumat cu un final nefericit pentru „antrenorul – suporter”. În fotbal doar rezultatele contează. Le ai, stai pe cai mari. Nu le ai, pleci!
Vasluiul a mers din rău în mai rău. Echipa nu a avut o constanţă în evoluţii, iar asta s-a văzut în rezultate. Faţă de alte grupări, la Vaslui sunt condiţii şi bani. Bani adevăraţi pentru nivelul Ligii 1. Li s-a urcat la cap jucătorilor? Şi asta poate fi o explicaţie.  Domnul Porumboiu ştie cel mai bine cum stau lucrurile acolo. Hizo, la fel.
„Dulăul” este paznicul pe vreme rea. Mai nou, pentru Vaslui. Mai vechi, pentru Rapid. Un tehnician care nu înghite jumătăţile de măsură. N-ar avea de ce mai ales că, din câte am aflat, i s-a promis un salariu de 300.000 de euro pe sezon. Din punctul ăsta de vedere unii dintre fotbaliştii Vasluiului s-ar putea să-i facă cu mâna din maşină când îi va pune pe liber.
Viorel Hizo are şanse de reuşită. Că doar este un tehnician experimentat. Ca antrenor, „Dulăul” a adunat 468 de partide în Liga 1. Enorm. Statistica îi pune pe umeri un bilanţ pozitiv cu Vasluiul: 99 de meciuri, 47 de victorii, 29 de remize şi 23 de înfrângeri. Dar asta nu-i va ţine de cald dacă echipa nu rămâne în cursa pentru titlu. Mereu a venit pe fugă, mereu a plecat pe fugă!
Concluzia: Adrian Porumboiu a mutat bine. Din nou. Cu Viorel Hizo, antrenor. A readus disciplina în vestiar. O condiţie esenţială pentru performanţă. Că de valoare nu se pune problema. La Vaslui sunt jucători de calitate, în frunte cu Sânmărtean. Restul ţine doar de antrenor!