Dramă fără sfârșit: Rapid în „B”!

august 2, 2013 in Liga 2

29.09.2005: Rapid-Feyenoord 1-0. O amintire frumoasă despre ceea ce înseamnă farmecul vieții. Adică, Rapid!

29.09.2005: Rapid-Feyenoord 1-0. O amintire frumoasă despre ceea ce înseamnă farmecul vieții. Adică, Rapid!

Efectele erei „Copos” abia apar. Deși a vândut clubul, George Copos a lăsat noilor acționari câțiva bolovani de moară care trag după ei echipa în abisurile insolvenței și falimentului. Fără licență, noul Rapid a intrat în sezon și fără aer condiționat la vagoane. Sufocarea nu a întârziat să apară. Recursul Chiajnei la TAS a adus excluderea giuleștenilor din Liga 1. O dramă de proporții pentru o grupare care a mers mereu pe ideea de a lupta singură împotriva tuturor. Acum a pierdut acest război. Moral, nu este ok. Dar l-a pierdut, iar ilfovenii se pregătesc să joace, sâmbătă, cu campioana Steaua. Seamănă a blestem. Rapid nu merita așa ceva dar cu TAS-ul nu te pui. Rapid, în „B”. O dramă fără sfârșit. Păcat!

Hărtiile, regulamentele și deciziile au dat dreptate Concordiei Chiajna. Dacă TAS-ul a spus că e ok ca Rapid să pice în Liga 2, iar Chiajna să joace în Liga 1 atunci așa o fi. Unde-i lege nu-i tocmeală!
Dar cine își asumă răspunderea dintre cei care conduc fotbalul românesc? Cine răspunde pentru acel baraj programat aiurea? Cine răspunde că Rapidul, care în plan sportiv a terminat campionatul trecut pe locul 8, va juca la matineu? Cine răspunde că Chiajna rămâne în Liga 1 deși a retrogradat?
O decizie bazată pe hârțogărie și ițe încurcate. Rău de tot. O decizie dată de TAS pe o speță foarte complicată însă fotbalul e mai frumos și dă răspunsuri mai simple. Cine bate are valoare, cine pierde, nu. Dar asta nu prea contează la Lausanne (Elveția). Ăia judecă după hârtiile de la dosar și pun un verdict.
Principalul vinovat de suferința Rapidului este fostul patron, George Copos. El a lăsat la mâna hazardului procesul de licențiere în plan financiar. În rest a fost ok dar la capitolul bani Rapid nu a trecut testul de acreditare. De ce este vinovat Copos? Pentru că știa dar n-a făcut mai nimic ca să acopere golurile astfel încât să ofere noului proprietar un club cu același statut, adică de participant la Liga 1.
Și așa aveam un campionat palid. De acum încolo va fi și mai și. Sâmbătă, în loc de derby vom avea un meci banal. Una era Steaua – Rapid alta este Steaua – Concordia. Cu tot respectul pentru ilfoveni, care n-au făcut decât să-și urmărească interesul, prezența lor în Liga 1, în dauna Rapidului, coboară ștacheta interesului. Trist dar adevărat!