Sindromul Borcea

septembrie 2, 2012 in Liga 1

De când s-a retras Borcea s-a cam ales praful de proiectul „New Dinamo”. „Câinii” au ajuns o biată haită fără stăpân!

Când s-a retras Cristi Borcea de la Dinamo am spus că din acel moment „câinii” se vor învârti în zona de mijloc a clasamentului. Ceea ce se petrece acum îmi dă dreptate. După eliminarea din Liga Europa, Dinamo este o echipă paralizată şi incapabilă de ripostă. Joc prost de tot la Ploieşti, cu Astra. „Una grande partita”, a zis antrenorul Bonetti încercând să scuze un nou eşec umilitor. Tehnicianul italian se vaită că Dinamo a jucat cinci partide în două săptămâni de parcă alte echipe au stat la televizor. În realitate, jocul lui Dinamo nu merge. Se simte absenţa lui Cristi Brocea, „dansatorul” de la „Oficială”. Ştia fotbal, ştia să facă transferuri, a ţinut mereu ca jucătorii să fie plătiţi la timp şi a adus bani de acasă ca să ajute clubul. Acum?

Acum când scriu Dinamo a ajuns pe locul 5. E la opt „lungimi” de Pandurii, liderul Ligii 1. Şi căderea poate continua dacă nu se produce un şoc pozitiv la echipă. Acum. Antrenorul Dario Bonetti, oricât de bine intenţionat ar fi, pare că a scăpat lucrurile de sub control. Echipa nu joacă şi eşecurile se ţin lanţ devenind un fel de specialitate a casei.
Problemele „câinilor” au început cam din momentul în care Cristi Borcea şi-a anunţat retragerea din acţionariatul lui Dinamo. Unii s-au grăbit să aplaude. Probabil din răutate sau duşmănie. În realitate, clubul din Şoseaua „Ştefan cel Mare” şi-a pierdut inima dar şi pe omul cu banii. Pe fumătorul de trabuc care dansa la „Oficială” precum „Shakira” şi era gata ca la primul rezultat negativ să fugă până acasă, să bage mâna până la cot în seif ca să facă un transfer peste noapte. Sau pur şi simplu să plătească restanţele jucătorilor înaintea altor dări. Nu e normal şi nici prea legal dar astfel de gesturi spun ceva despre ce a însemnat brand-ul Dinamo pentru Borcea.
Astăzi s-a ajuns ca Astra să măture pe jos cu Dinamo. Fie şi la Ploieşti, chiar şi la 1-0, tot umilitor e. Nu e vorba de scor ci de maniera categorică în care „roş-albii” au fost dominaţi. Nu vreau să ştirbesc cu nimic meritele lui Gigi Mulţescu, antrenorul făcător de minuni cu echipele mici, dar Dinamo este un club care e musai să-şi respecte istoria şi blazonul.
Iar antrenorul Dario Bonetti ce face? După înfrângerea cu Astra zice că a fost „una grande partita”. 🙂 Râzi, îţi faci cruce şi începi să-ţi pui întrebări serioase despre ce vrea să facă Bonetti din Dinamo. Scuza cu cinci meciuri în două săptămâni nu prea ţine. Nea Gigi Mulţescu l-a criticat că vorbeşte la mişto şi că e arogant. Corect, iar atitudinea lui Bonetti se regăseşte în rezultate.
Dinamo are nevoie de sânge proaspăt şi fierbinte. Cristi Borcea, reinstalat în „Oficială”, şi un antrenor adevărat, pe bancă! Poate Andone, mai ştii? 🙂