Dirijor pentru Steaua!

august 2, 2011 in Liga 1

Prepeliță zboară la... Steaua!

Andrei Prepeliță rămâne o mare speranță a fotbalului romănesc. A pornit la drum din Pitești, locul de unde au ieșit mulți jucători de valoare. Apoi a fost la Universitatea Craiova. Două cluburi pline de istorie și tradiție. Jucător bun dar parcă n-a avut acel gram de noroc care să îl urce repede sus, sus de tot. Acum a ajuns la Steaua. O echipă cu aspirații europene care căuta de multe vreme un dirijor, un coordonator autentic dar și un „om-orchestră”. Venind la Steaua, Prepeliță a făcut un pas mare spre performanță, un pas uriaș spre echipa națională!

Florin Halagian, primul antrenor al lui Prepeliță, îl consideră un mijlocaș ofensiv complet. „Joacă şi pe stânga, şi pe dreapta, şi în centru”, zice Armeanu’. Și dacă zice Halagian chiar așa e. Nu de alta dar omul acesta e tobă de fotbal și știe meserie, nu glumă.
În urmă cu puțin timp, Gigi Becali a rezolvat (și) transferul lui Andrei Prepeliță. Fostul căpitan al Craiovei a bătut palma cu Steaua, pentru patru ani, și scapă de coșmarul incertitudinii care bântuie Universitatea Craiova după dezafilierea clubului din Bănie. Becali a scos din cont 800.000 de euro. O sumă frumușică. Chiar mare pentru un campionat în care mai toți se vaită că nu au bani!
Prepeliță a făcut o alegere pragmatică. La Steaua se cunoaște cu majoritatea jucătorilor alături de care a evoluat fie la Tineret fie la FC Argeș. Apoi a ales cea mai mediatizată formație din Liga 1. Asta poate să îl împingă repede în vizorul selecționerului Victor Pițurcă. Și nu în ultimul rând e vorba despre prezența în Europa, Steaua fiind o specialistă în materie. Meciurile din Europa League îi pot deschide lui Andrei Prepeliță poarta către echipe din lumea bună a fotbalului.
Steaua a transferat bine pe ultima sută de metri. Mihai Costea, Bourceanu și Nikolic sunt jucători de clasă, cu calitate. Dar nu de coordonator. Exact postul rămas descoperit mai mereu la Steaua. Pe undeva inexplicabil. Prepeliță rezolvă însă problema. Acolo, în centru. Cel puțin teoretic. Dar poate evolua cu același randament și în stânga și în dreapta. Un fel de „om-orchestră” care este în stare să dirijeze singur partitura impusă de antrenorul Levy. Sau de patronul Gigi Becali? 🙂
Un pas mare. E clar. Va conta enorm durata perioadei de acomodare cu „roș-albaștrii”. La Steaua sunt alte pretenții, iar presiunea rezoltatelor imediate comprimă la maximum durata de așteptare. Nu mai există răbdare. Nici la antrenor, nici la staff, nici la suporteri, nici la patron. E riscul pe care și l-a asumat. Andrei Prepeliță nu mai are timp de probă. Trebuie să joace bine din prima. Orice fotbalist de top face asta. Dacă vrea să ajungă la națională e musai să fie nr. 1 la Steaua. Și cred că va fi!