Dinamo, mai mult „old” decât „new”!

februarie 15, 2015 in Liga 1

Marius Niculae vrea multe pentru Dinamo însă în afară de câțiva jucători nu prea mai are cu cine!

Marius Niculae vrea multe pentru Dinamo însă în afară de câțiva jucători nu prea mai are cu cine!

Dacă este să ne luăm după eficență, cel mai tare transfer făcut de Dinamo pare să fie aducerea managerului Daniel Stanciu. Teoretic că practic e un pic mai complicat. În lotul „câinilor” au venit 11 jucători dintre care doar patru (?!) au prins primul unsprezece. Destul de modest pentru o campanie de achiziții care s-a vrut eficientă. Machado, Cristescu, Grozav și Marius Niculae sunt confirmările. Cum Niculae e de-al casei rămân practic trei confirmări. Clar, povestea cu „new Dinamo” este una de presă, de imagine. În realitate, antrenorul Teja se va baza tot pe „vechea gardă” că nu prea are încotro. Așa că, vrând-nevrând, în loc de „new” va fi „old”. Tot trei litere doar că nuanța diferă al naibi de tare!

Mediatic, Dinamo a ieșit bine cu campania de transferări. S-a scris și s-a comentat mult pe seama achizițiilor. Ca eficiență, deocamdată, lucrurile nu stau pe roze. Dimpotrivă. Din cei 11 jucători transferați, cu surle și trâmbițe, doar patru l-au convins pe antrenorul Mihai Teja.
Au venit portarii Naumovski și Farnolle, fundașii Machado, Sergio Rodrigues, Bunoza, M. Cristescu, mijlocașii N. Grigore, Elhamed și atacanții Grozav, Marius Niculae și Henrique. Dar n-au confirmat toți. Doar Marius Niculae, Grozav, Machado și Cristescu au reușit să-și facă loc în „formula” lui Teja.
Un club mare nu face experiențe. Deloc. Transferă doar acei jucători de care are nevoie, pe care se poate baza într-un sezon. Acest dute-vino din teren pe banca de rezerve și invers nu poate aduce rezultatele dorite. Povestea cu „noul Dinamo” rămâne în acest stadiu. Nimic mai mult.
Nu este o remarcă răutăcioasă ci doar o constatare după formula de echipă care apare în presă: Marc – Bărboianu, Machado, Durimel, St. Filip – Cristescu, Boubacar – V. Lazăr, Alexe, Grozav – Marius Niculae. Doar cititnd numele jucătorilor realizezi repede că dintre noile achiziții doar patru jucători și-au găsit loc în „schemă”.
Apare deja o problemă între ceea ce s-a promis și ceea ce se va realiza. Cum formula de start seamănă izbitor cu aceea din tur e greu de intuit de unde va veni plusul mult dorit. Poate de la antrenor, poate de la Niculae sau Grozav. Cine știe? Concluzia rămâne: Dinamo, mai mult „old” decât „new”!