Dinamo, începutul sfârșitului?

iulie 10, 2012 in Liga 1

Antrenorul Dario Bonetti cere ajutorul Divinității ca să rămână la Dinamo!

Am citit de 10 ori știrea dată de www.onlinesport.ro conform căreia cei mai buni jucători de la Dinamo au fugit, ieri, din cantonament. Nu-mi vine să cred și nici nu doresc să accept că poate exista o astfel de situație la un club cum este Dinamo. Mai caut pe net. Hopaaa! Pe www.realitatea.net găsesc o altă știre: „Scandal la Dinamo! Jumătate din echipă a fugit din cantonament!”. Clar, nu cred că este o glumă. „Bonetti s-a trezit astăzi (n.r. – ieri) doar cu jumătate de lot în Austria! Mai mulți jucători impresariați de frații Becali au plecat din cantonament!” este scris mare de tot pe www.sport.ro. Asistăm la începutul sfârșitului pentru Dinamo?

Când minimum trei surse de informare spun cam același lucru e destul de limpede. Situația de la Dinamo este explozivă. Nu am găsit un alt termen mai sugestiv pentru a descrie momentul. Cei mai buni jucători de la Dinamo au lăsat baltă Austria și au ajuns la București. Nu cu lotul, ci pe cont propriu!
Pe lista care circulă prin redacții figurează numele lui Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Cristi Pulhac, Cătălin Munteanu, Marius Alexe, Dragoș Grigore, Srdjan Luchin și George Țucudean. Relația acestor jucători, și nu numai, cu antrenorul Dario Bonetti a dus lucrurile spre o situație-șoc care și-a atins punctual critic mult mai repede decât se așteptau unii.
Rezultale slabe înregistrate de Dinamo în partidele amicale au tocat serios nervii jucătorilor de top. „Câinii” au avut doar două victorii în meciurile-test din această vară. Și alea în fața unor cvasinecunoscuți de la două echipe de amatori. Probabil bucătari, ospătari și barmani că ei se înțeleg cel mai bine cu fotbaliștii!
Ca de obicei, antrenorul e de vină. Cel puțin la noi, în România, este concluzia la modă atunci când vine vorba despre fotbal. Dacă mai punem pe cântar tensiunile dintre conducerea „câinilor” și Bonetti avem un peisaj relevant, cu haos și teribilism. Nu acționarii l-au adus pe antrenorul italian în „Groapă”?
Concluzii: jucătorii profesioniști nu fac așa ceva la marile cluburi; dacă frații Becali le-au cerut să plece din cantonement înseamnă că lucrurile sunt mult mai grave decât par și țin de bani și nimic altceva; conducerea clubului Dinamo trebuie să taie în carne vie: jucătorii e musai să fie sancționați conform regulamentului de ordine interioară, iar antrenorul Bonetti demis pentru că nu mai poate controla vestiarul.
Dacă asta înseamnă începutul sfârșitului la Dinamo atunci chiar asistăm la așa ceva!