Borcea, ultima conferință de presă!

iulie 22, 2012 in Liga 1

Borcea se retrage deși mai avea un singur dor: Liga Campionilor!

După o pauză de vacanță, cu soare și mare, am revenit la scris. Câte s-au întâmplat… Multe. Dario Bonetti a confirmat la Dinamo câștigând Supercupa României și meciul de debut în noua ediție de campionat. Din păcate, în ciuda acestor rezultate pozitive, la Dinamo nu este deloc liniște. Marius Niculae a fost pus pe goană și a ajuns la Vaslui, iar Cristi Borcea va anunța astăzi retragerea din acționariat!

Am vrut să mai aștern pe blog un rând, două, chiar și mai multe despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Cum în vacanță nu prea e timp, iar netul a făcut figuri pe unde am umblat, nu am reușit să vă trimit gândurile mele. Acum, când scriu aceste rânduri, este aproape cinci dimineața și mă pregătesc de plecare. Mi-e dor de casă, de fotbal, de sport!
În ultimul text, „Dinamo, începutul sfârșitului?”, am scris despre relația tensionată dintre unii jucători de la Dinamo și antrenorul Dario Bonetti. După rezultatele din ultima vreme nu este chiar așa. Deși n-au strălucit în meciurile amicale, „câinii” au început perfect noul sezon. Au câștigat Supercupa României, în fața lui CFR Cluj, și meciul de debut în noua ediție de campionat, cu CS Severin. Și totuși…
Acuzat de trădare, Marius Niculae arată cu degetul spre conducerea clubului. Niculae susține că nu a mai fost dorit în „haită” și împins să accepte oferta lui Adrian Porumboiu. Nu știu dacă fanii dinamoviști vor accepta această explicație după ce „Săgeată” a declarat, de nenumărate ori, că nu va juca în România la altă echipă decât la Dinamo. Plecarea lui Marius Niculae este un șoc și cu greu poate fi atenuat.
Altfel, Dinamo mai primește, mâune, o lovitură grea. Cristi Borcea a programat o conferință de presă, la ora 18:00, în timpul căreia va anunța oficial retragerea din acționariatul grupării „roș-albe”. Borcea a pierdut „butoanele de comandă” acestea fiind acum la Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu. O postură greu de acceptat. Nu în ultimul rănd, dorința lui Borcea de a petrece mai mult timp cu soția sa, Alina, și fiul său, Alexandru, au cântărit la fel de mult la luarea unei astfel de decizii.
Referitor la Borcea, Dinamo pierde nu numai un acționar ci și un adevărat fan. Chiar dacă va primi o funcție onorifică la club, pe viață, absența lui Cristi Borcea va marca decisiv viitorul lui Dinamo. Cred că în sens negativ pentru că este greu de găsit un om care să aducă bani de acasă atunci când la casieria lui Dinamo seiful e gol!