Delir şi patimă

iulie 24, 2012 in Liga 1

Gigi Becali i-a făcut praf pe Rocha şi Florin Costea. Va reacţiona „Reghe”?

Fotbalul a luat-o razna după doar o etapă. Şefa de la „U” Cluj, Ana Maria Prodan, l-a ofertat pe antrenorul Mircea Lucescu. Aşa zice presa. Ce mai poţi spune? Îţi faci cruce, zâmbeşti şi îţi vezi de treabă. Probabil că doamna manager general nu se simte prea bine pe căldurile astea că altfel n-am cum să explic acest gest. Dacă Ana Maria Prodan pluteşte şi visează frumos, ceea ce nu este interzis, soţul ei, Laurenţiu Reghecamf, trăieşte cu picioarele pe pământ. Steaua a debutat cu victorie dar n-a convins ca joc. Suficient ca patronul Gigi Becali să se dezlănţuie!

„U” Cluj are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Ştirea că Ana Maria Prodan, managerul general al „şepcilor roşii”, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu provoacă zâmbete. Din prima. Dacă doamna Prodan şi-a imaginat vreo secundă că „Il Luce” lasă Şahtiorul pentru a veni la „U” atunci putem cataloga acest vis la rubrica „delir în fotbal”. Un entuziasm excesiv justificat doar de raţiuni publicitare!
Mai pragmatic şi mai realist este soţul doamnei Prodan, Laurenţiu Reghecampf. Steaua a debutat cu victorie în noul campionat dar nu ne-a convins ca joc. „Reghe” a anunţat o echipă ultraofensivă în faţa Chiajnei însă „roş-albaştri” s-au chinuit serios ca să marcheze golul izbăvitor. Noroc cu Rusescu care şi-a făcut datoria şi din postura de rezervă.
Victoria la limită a Stelei l-a scos din minţi pe patronul Gigi Becali. În vacanţă, acesta a promis că îşi va pune lacăt la gură în primele etape. Da de unde! Nemulţumit de jocul echipei, previzibil şi fără vlagă, Gigi i-a desfiinţat pe Rocha şi Florin Costea. Pe brazilian l-a pus la zid pentru că nu a marcat deşi a avut ocazii, iar pe Costea pentru numeroasele mingi pierdute aiurea. Indirect, săgeţile lansate de Gigi Becali ajung şi la antrenorul Reghecampf care i-a titularizat pe cei doi.
E clar, nebunia a început. Nu mai contează realul ci doar nevoia de a ieşi în faţă. Cu orice preţ. În astfel de condiţii, şansele de a face performanţă sunt aproape nule. Delirul şi patima sunt doar două dintre caracteristicile comportamentale ale oamenilor din fotbal. Fără folos. Mai sunt şi altele. Chiar mai ciudate. O dovadă că vom avea parte de multe scandaluri. Fotbal? Mai puţin!