Dinamo, gata pentru „Marele Derby”

noiembrie 2, 2012 in Liga 1

Steaua - Dinamo sau „Marele Derby” care valorează cât un sezon!

Steaua – Dinamo sau „Marele Derby” care valorează cât un sezon!

Calificare imensă pentru Dinamo. În „sferturile” Cupei României. Chiar pe terenul Pandurilor, acolo unde Steaua n-a reușit decât un egal alb ca varul. Un succes care tonifică moralul „câinilor” înaintea confruntării cu rivalii de-o viață. Și un pic de liniște pentru antrenorul Dario Bonetti. Până la urmă, rezultatele sunt cele îl țin pe banca tehnică a „roș-albilor”. Acum chiar avem derby de derby. Steaua eliminată din Cupă, Dinamo învingătoare la Tg. Jiu, acolo unde puține echipe reușesc să câștige. Orgolii rănite, orgolii renăscute. Așa e mai frumos. Acum o săptămână așteptam Steaua – Dinamo ca pe un meci oarecare, fără sare și piper. După ultimele rezultate ale celor două echipe, duminică, vor ieși scântei la fiecare duel pentru balon. Dinamo a înviat chiar înainte de eternul derby. Sper că vom avea parte de un meci mare!

Celor de la Dinamo le merge bine. Și antrenorului Dario Bonetti, de asemenea. Victorie mare la Tg. Jiu. Teoria cu norocul nu-și are rostul. Chiar dacă victoria a venit după un autogol caragios semnat în ritm de… Manele. Peste ani nu va rămâne decât rezultatul înscris pe tabelă și consecințele lui: Pandurii – Dinamo 1-2, iar „câinii” merg în sferturile de finală ale Cupei. O calificare neașteptată dacă ne raportăm la ultima prestație a „roș-albilor”, acel 0-0 dezamăgitor de la Piatra Neamț.
Am tot spus de vreo săptămână că Steaua – Dinamo este un meci care se joacă indiferent de situația celor două combatante. Indiferent de locul în clasament sau de ultimele rezultate. Dinamo avea un handicap serios la moral dar izbânda de la Tg. Jiu ține loc de… „dopaj”. Că tot există un scandal mediatic pe tema asta!
Și uite cum este viața. Dintr-o favorită certă, Steaua vine la derby cu mari emoții. Nu că Dinamo este pe val, acum, ci pentru că elevii antrenorului Laurențiu Reghecampf sunt afectați de eliminarea din Cupă. Cu Chiajna. Se simte asta în declarațiile date de „roș-albaștrii” în ultimele ore, iar „Reghe” trebuie să rezolve problema până la ora începerii partidei. Altfel e cam nașpa.
Până la urmă, oricât de „Mare Derby” este Steaua – Dinamo, totul va fi decis de calitatea jocului. Steaua are un avantaj evident, plus o condiție fizică impecabilă. În schimb, Dinamo are o apăsare în plus. Meciul ăsta este un fel de totul sau nimic pentru „roș-albi”, iar asta se va simți în picioarele jucătorilor.
Duminică seară cred că vom avea parte de un meci spectaculos. Sper să nu mergem degeaba la stadion!