Reghe, risc fatal!

noiembrie 1, 2012 in Cupa României

Tănase a ratat un penalty și cu Molde. Ca să dai gol îți trebuie caracter, responsabilitate și atiudine. Oare le are?

Tănase a ratat un penalty și cu Molde. Ca să dai gol îți trebuie caracter, responsabilitate și atiudine. Oare le are?

Steaua a preferat să joace cu rezervele meciul cu Chiajna și a ratat primul trofeu important: Cupa României. Antrenorul Laurențiu Reghecampf și-a asumat un risc care poate să-l coste mult mai mult decât eliminarea din Cupă. Un nou eșec, duminică, cu Dinamo, poate să-i complice serios calculele la titlu. Chipciu și Tănase au îngropat Steaua din cauza indolenței cu care au tratat momentele executării penalty-urilor. În bășcălie, cu fumuri de vedete eterne. Din alea de lux că băieții au pretenții. 🙁 Ce să mai lungesc vorba: „Reghe” a riscat enorm folosind o formație improvizată și a pierdut un trofeu care contează. Un risc fatal cu urmări greu de intuit în acest moment. Mai ales în plan psihologic!

Gigi Becali zice pe la televizor că nu contează, că Europa și titlul sunt mai importante decât Cupa însă sunt sigur că regretă eliminarea. Mai ales că i-a făcut-o Ilie Stan, antrenorul pe care l-a pus pe goană după ce echipa începuse să joace. Gigi are în schimb dreptate când reclamă indolența afișată de Chipciu. Și Tănase. Mai ales la penalty-urile buclucașe pe care dacă le transformau Steaua se califica lejer.
Planul pentru Marele Derby a fost dat peste cap. După 120 de minute de joc este greu să te refaci așa cum trebuie. Mă gândesc la acei jucători care vor intra cu Dinamo. Iar fără Bourceanu și Pintilii e tare greu. S-a văzut asta. În completare, am văzut o echipă care aleargă mai mult ca Steaua: Concordia Chiajna. Măcăr din acest motiv trupa lui Stan merită calificarea în „sferturi”.
Deși la declarații „Reghe” n-a spus-o, sunt convins că „roș-albaștrii” au avut ca obiectiv Cupa. Frustrarea s-a simțit în vorbe. Plutea în aer. Măcar să învețe ceva din meciul ăsta de pomină. Dacă dorea cu adevărat trofeul, Reghecampf trebuia să bage titularii de drept. Din acest motiv este principalul responsabil pentru înfrângere.
E prima dată când „Reghe” are de gestionat un astfel de moment delicat. Patronul a anunțat pe la diferite televiziuni că, în iarnă, renunță la patru jucători. Scandalul mocnește. Tensiunea crește. Dinamoviștii jubilează și prind curaj văzând că Steaua poate fi învinsă. Și multe altele. Acestea sunt efectele unui risc… fatal și inutil!