Bute, un nou început sau sfârșit?

noiembrie 3, 2012 in Box

Mister KO”, în fața unui meci crucial pentru cariera sa. Ori îl bate pe Grachev, ori dispare din prim-plan!

Mister KO”, în fața unui meci crucial pentru cariera sa. Ori îl bate pe Grachev, ori dispare din prim-plan!

Duminică dimineață tremurăm din nou pentru Lucian Bute. De fapt e noapte că la ora patru încă nu se văd zorii. „Mister KO” urcă, din nou, în ring pentru a-l uita pe „demonul” Carl Froch. Nu va avea un adversar ușor. Rusul Denis Grachev a adunat, la profesioniști, 12 victorii (opt prin KO) și un egal. Pentru Bute este un meci mai important decât pare. Poate fi un nou început în drumul spre revanșa cu Froch sau o nouă înfrângere care îl poate trimite în anonimat. Există totuși un mic secret în povestea asta. Dacă Lucian Bute își va regăsi agresivitatea pe care o afișa altădată nu va avea nicio problemă. Este un pugilist cu potențial uriaș. Rapid, inteligent, defensiv, căruia îi place să riposteze pe contraatac. Cu un upercut de stânga la stomac dea dreptul devastator. Dacă nu i-a ieșit cu Froch sper să nu-l rateze pe Grachev!

Și acum am în fața ochilor înfrângerea aceea ciudată din meciul cu britanicul Carl Froch. O confruntare în care Bute era considerat favorit de toate casele de pariuri. Mai ceva decât Barcelona în fotbal. Și totuși s-a întâmplat, a pierdut meciul, iar de atunci are în fața ochilor o imagine de demon care nu-i dă pace.
Confruntarea cu Grachev ar trebui să fie o bornă ce trebuie bifată obligatoriu pentru a obține meciul-revanșă cu Froch. Bute să fie atent. Rusul este periculos, are valoare și nu a cunoscut înfrângerea la profesioniști. Școala rusă de box își trage seva din fosta școală sovietică, una dură, cu pugiliști tari ca piatra și uiți ca săgeata.
În plan strict sportiv, miza o reprezintă centura NABF la semigrea, deținută de rus. Pentru prima oară în ultimii cinci ani, Bute va urca în ring într-un meci în care centura este pusă în joc de adversarul său. Asta e bine. Lui „Mister KO” îi place contraatacul, adică să vină din urmă și să lovească decisiv.
În bătaia cu Froch, Bute s-a comportat ca un amator. Sper că a învățat din acel eșec, iar cu Grachev îl vom vedea pe profesionistul… Lu-ci-an Buteeee! Cum îi pronunță numele celebrul ringannouncer din lume, Michael Buffer. „Mister KO” nu are altă variantă decât victoria. Una clară. Altfel riscă să iasă definitiv din circuit!
Bute – Grachev, duminică, ora 04:00, de la „Centre Bell” – Montreal (Canada), în direct pe Dolce Sport și voyo.ro!